Vyhledávání

Špikování slaninou

Špikování masa půjde mnohem lépe, když slaninu dáme před samotnou přípravou na chvíli do mrazáku.

Číst více
Jak zachránit vysušené maso?

Ještě teplé maso, které se nám podařilo vysušit, přelijeme ještě zatepla teplou omáčkou z masa nebo vývarem. Maso necháme v tekutině zchladnout a odležet pár hodin (klidně přes noc).

Číst více
Jak zjemnit domácí ovocnou zmrzlinu?

Ovocná zmrzlina bude mít krémovější konzistenci, když k ní přimícháme lžíci kokosového oleje.

Číst více
Jahody vydrží dlouho čerstvé

Jahody vydrží déle krásné a čerstvé, pokud je omyjeme v octové vodě (1 díl octa na 10 dílů vody). Pak jahody opatrně osušíme. Takto "ošetřené" jahody by měly vydržet čerstvé až 2 týdny.

Číst více
Lepí se vám linecké těsto?

Důležité je, abychom do těsta neustále nepřidávali mouku. Pokud se linecké těsto lepí, dáme ho na chvíli do lednice vychladit, bude se s ním pracovat lépe.

Číst více
Vylepšená vanilková omáčka

Vanilková omáčka se často používá k přelévání moučníků či kynutých buchtiček. Ještě lépe bude chutnat, pokud do ještě horké omáčky přimícháme trochu nastrouhaného marcipánu.

Číst více
Cukroví rychleji změkne

Cukroví bude rychleji krásně měkké, pokud do plechové dózy přidáme i kousek rozkrojeného jablíčka.

Číst více
Jak na neposedný filtr

Jak zabránit překlopení filtru při spařování kávy? Stačí jej před nasazením ve švu jednou přehnout.

Číst více
Vylepšená karamelová náplň

Karamelovou náplň můžeme ochutit trochou mletého zázvoru. Získá pikantnější a mnohem zajímavější příchuť.

Číst více
Rozdrobená korková zátka

Také se vám někdy při otevírání vína podařilo dostat do nápoje i malinké kousky korku? Naštěstí existuje jednoduchá metoda, jak víno zachránit. Víno stačí do skleniček nalévat přes kávový filtr či velmi jemné sítko.

Číst více
Jak na stejnoměrné tartaletky

Formičky s tartaletkami je třeba při pečení zatěžkávat. Často se používají luštěniny, ale ty lze skvěle nahradit jinou formičkou. Stačí těsto jednoduše jinou formičkou přikrýt.

Číst více
Žluťoučké kynuté těsto

Pečivo z kynutého těsta získá nažloutlou až zlatavou barvu, nahradíte-li část mouky stejným množstvím vanilkového pudinku.

Číst více
Rýžový sirup místo cukru

Cukr lze nahradit třeba rýžovým sirupem. Chutná trochu po karamelu, ale je o něco méně sladký než med. Koupíme ho v prodejnách se zdravou výživou.

Číst více
Jak na zcukernatělý med

Když nám med zcukernatí, stačí vložit sklenici s medem do hrnce s vodou, která by měla dosahovat do poloviny sklenice. Voda by neměla přesáhnout 60 °C , abychom nepřišli o cenné látky. Poté vypneme sporák a necháme med ve vodě dojít a rozpustit.

Číst více
Sražený krém do cukroví

Pokud se nám krém určený k plnění srazí, můžeme jej zkusit napravit tak, že ho znovu řádně vyšleháme, případně za stálého míchání lehce nahřejeme nad párou.

Číst více
Tekutina do odpalovaného těsta

Základem odpalovaného těsta je voda, kterou lze částečně i zcela nahradit mlékem, což zaručí hezčí barvu výsledných korpusů.

Číst více
Podávání fondue

Sýrové fondue podáváme nejen s chlebem či brambory, ale hodí se i k blanšírované zelenině typu brokolice a květák. Skvěle chutná i s hranolky z čerstvé zeleniny.

Číst více
Aby avokádo dříve uzrálo

Když zakoupíme tvrdé a nezralé avokádo, můžeme proces zrání jedním trikem urychlit. Plod vložíme do papírového sáčku společně s banánem a pravidelně kontrolujeme. Avokádo za pár dní krásně změkne.

Číst více
Potravinářskou folií proti škraloupu

Jak zabránit škraloupu na pudinku, krému či omáčce? Překryjte misku pomocí potravinářské folie tak, aby se dotýkala povrchu pokrmu. Folie zabrání vypařování vlhkosti.

Číst více
Příprava ovocné zmrzliny

Připravujeme-li krémovou ovocnou zmrzlinu a chceme zamezit tomu, aby se ve zmrzlině objevovaly kousky ledu, je třeba ovoce důkladně rozmixovat a až poté vmíchat do směsi. Ovoce obsahuje mnoho vody a celé kousky po vložení do mrazničky ihned zamrzají.

Číst více