Špikování masa půjde mnohem lépe, když slaninu dáme před samotnou přípravou na chvíli do mrazáku.
Číst víceJeště teplé maso, které se nám podařilo vysušit, přelijeme ještě zatepla teplou omáčkou z masa nebo vývarem. Maso necháme v tekutině zchladnout a odležet pár hodin (klidně přes noc).
Číst víceOvocná zmrzlina bude mít krémovější konzistenci, když k ní přimícháme lžíci kokosového oleje.
Číst víceJahody vydrží déle krásné a čerstvé, pokud je omyjeme v octové vodě (1 díl octa na 10 dílů vody). Pak jahody opatrně osušíme. Takto "ošetřené" jahody by měly vydržet čerstvé až 2 týdny.
Číst víceDůležité je, abychom do těsta neustále nepřidávali mouku. Pokud se linecké těsto lepí, dáme ho na chvíli do lednice vychladit, bude se s ním pracovat lépe.
Číst víceVanilková omáčka se často používá k přelévání moučníků či kynutých buchtiček. Ještě lépe bude chutnat, pokud do ještě horké omáčky přimícháme trochu nastrouhaného marcipánu.
Číst víceCukroví bude rychleji krásně měkké, pokud do plechové dózy přidáme i kousek rozkrojeného jablíčka.
Číst víceJak zabránit překlopení filtru při spařování kávy? Stačí jej před nasazením ve švu jednou přehnout.
Číst víceKaramelovou náplň můžeme ochutit trochou mletého zázvoru. Získá pikantnější a mnohem zajímavější příchuť.
Číst víceTaké se vám někdy při otevírání vína podařilo dostat do nápoje i malinké kousky korku? Naštěstí existuje jednoduchá metoda, jak víno zachránit. Víno stačí do skleniček nalévat přes kávový filtr či velmi jemné sítko.
Číst víceFormičky s tartaletkami je třeba při pečení zatěžkávat. Často se používají luštěniny, ale ty lze skvěle nahradit jinou formičkou. Stačí těsto jednoduše jinou formičkou přikrýt.
Číst vícePečivo z kynutého těsta získá nažloutlou až zlatavou barvu, nahradíte-li část mouky stejným množstvím vanilkového pudinku.
Číst víceCukr lze nahradit třeba rýžovým sirupem. Chutná trochu po karamelu, ale je o něco méně sladký než med. Koupíme ho v prodejnách se zdravou výživou.
Číst víceKdyž nám med zcukernatí, stačí vložit sklenici s medem do hrnce s vodou, která by měla dosahovat do poloviny sklenice. Voda by neměla přesáhnout 60 °C , abychom nepřišli o cenné látky. Poté vypneme sporák a necháme med ve vodě dojít a rozpustit.
Číst vícePokud se nám krém určený k plnění srazí, můžeme jej zkusit napravit tak, že ho znovu řádně vyšleháme, případně za stálého míchání lehce nahřejeme nad párou.
Číst víceZákladem odpalovaného těsta je voda, kterou lze částečně i zcela nahradit mlékem, což zaručí hezčí barvu výsledných korpusů.
Číst víceSýrové fondue podáváme nejen s chlebem či brambory, ale hodí se i k blanšírované zelenině typu brokolice a květák. Skvěle chutná i s hranolky z čerstvé zeleniny.
Číst víceKdyž zakoupíme tvrdé a nezralé avokádo, můžeme proces zrání jedním trikem urychlit. Plod vložíme do papírového sáčku společně s banánem a pravidelně kontrolujeme. Avokádo za pár dní krásně změkne.
Číst víceJak zabránit škraloupu na pudinku, krému či omáčce? Překryjte misku pomocí potravinářské folie tak, aby se dotýkala povrchu pokrmu. Folie zabrání vypařování vlhkosti.
Číst vícePřipravujeme-li krémovou ovocnou zmrzlinu a chceme zamezit tomu, aby se ve zmrzlině objevovaly kousky ledu, je třeba ovoce důkladně rozmixovat a až poté vmíchat do směsi. Ovoce obsahuje mnoho vody a celé kousky po vložení do mrazničky ihned zamrzají.
Číst víceCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.