Spojení chutí, které vás bude bavit: Upečte křehký rebarborový koláč s třešněmi

Spojení chutí, které vás bude bavit: Upečte křehký rebarborový koláč s třešněmi

Recept na křehký koláč se sezónním ovocem, který vás naučíme opět krok za krokem.

277×

1) Příprava surovin.

Na těsto si připravíme 325 g hladké špaldové mouky, 50 g třtinového cukru, 120 g rostlinného másla, 100 ml vody, 2 lžičky jablečného octa a špetku soli.

Na náplň budeme potřebovat vanilkový pudink v prášku, 2 lžíce třtinového cukru, citronovou šťávu, 300 g rebarbory a 200 g třešní.

koláč

2) Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr a změklé máslo. Do vody zamícháme jablečný ocet a přilijeme do těsta.

koláč

3) Uhněteme pevné těsto, které necháme zhruba hodinu odležet v lednici.

koláč

4) Mezitím si připravíme náplň. Rebarboru zbavíme slupky a nakrájíme na kostičky, třešně umyjeme a vypeckujeme.

koláč

5) Takto připravené ovoce dáme do mísy, přidáme třtinový cukr, vanilkový pudinkový prášek a zakápneme citronovou šťávou.

koláč

6) Promícháme a necháme pustit šťávu, kterou poté použijeme na koláč.

koláč

7) Připravené těsto vyválíme, talířem si vyznačíme kruh, který budeme plnit.

koláč

8) Plníme připraveným ovocem, poté přehneme okraje těsta směrem dovnitř. Těsto a náplň potřeme šťávou z ovoce.

koláč

 9) Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C zhruba 35 minut.

koláč

10) Po upečení necháme vychladnout a poté můžeme servírovat. Při servírování můžeme ozdobit bílým jogurtem.

koláč

Rebarborový koláč s třešněmi a finanční náročnost 

Ingredience na rebarborový koláč vyjdou zhruba na 90 Kč.

Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin

Třešně se na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.

Babiččina

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

Třešně nám na zahrádkách právě zrají a po dobrém koláči se na nejednom stole doslova zapráší. Tento z tvarohového těsta je jedním z nich.

Jen

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz