Rebarbora zapékaná nasladko s voňavou drobenkou. Recept do trouby.
0.5 kg | rebarbora |
3 lžičky | kukuřičný škrob |
1-2 špetky | mletý zázvor |
70 g | třtinový cukr |
drobenka | |
---|---|
1 špetka | sůl |
55 g | máslo |
2 špetky | skořice mletá |
110 g | hladká mouka |
1 špetka | mletý zázvor |
70 g | třtinový cukr |
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme s cukrem, škrobem a mletým zázvorem. Necháme odstát, rebarbora pustí vodu, kterou potom slijeme. Mezitím si připravíme drobenku z mouky, cukru, másla, skořice, zázvoru a špetky soli. Rebarboru rozdělíme do zapékacích mističek, posypeme drobenkou a vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C. Zapékáme asi 25 minut, dokud není drobenka zlatavá. Mističky se zapékanou rebarborou s drobenkou vyndáme a ihned servírujeme jako lahodný dezert. Můžeme dozdobit lístkem meduňky a přidat kopeček kysané smetany.
Spojení chutí, které vás bude bavit: Upečte křehký rebarborový koláč s třešněmi
Recept na křehký koláč se sezónním ovocem, který vás naučíme opět krok za krokem.
První jarní zavařenina? Zkuste rebarboru!
Nemůžete se dočkat domácích kompotů a marmelád? Při pohledu na zavařovačku vás svrbí ruce? Víme, co můžete zavařit už na jaře.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena