Zapékaná rebarbora s drobenkou

Rebarbora zapékaná nasladko s voňavou drobenkou. Recept do trouby.


4.210x
60 min

Postup přípravy

Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme s cukrem, škrobem a mletým zázvorem. Necháme odstát, rebarbora pustí vodu, kterou potom slijeme.

Mezitím si připravíme drobenku z mouky, cukru, másla, skořice, zázvoru a špetky soli.

Rebarboru rozdělíme do zapékacích mističek, posypeme drobenkou a vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C. Zapékáme asi 25 minut, dokud není drobenka zlatavá.

Mističky se zapékanou rebarborou s drobenkou vyndáme a ihned servírujeme jako lahodný dezert. Můžeme dozdobit lístkem meduňky a přidat kopeček kysané smetany.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékaná rebarbora s drobenkou

Zpět na recept