Jemný koláč s rebarborou a jahodami

Zkuste spojit chuť nakyslé rebarbory, sladkých jahod a kokosu. Výsledek je báječný.


4.518x
60 min
6×

Postup přípravy

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostky, které vsypeme do vroucí vody na 20 vteřin, ihned je scedíme a propláchneme studenou vodou. Jahody umyjeme, odstopkujeme a nakrájíme na kousky. Koláčovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C. Tuk utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mléko, mouku s kypřícím práškem a kukuřičným škrobem. Těsto vlijeme do připravené koláčové formy. Těsto vložíme do trouby a předpečeme asi jen 15 minut. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě prošleháme. Nakonec opatrně vmícháme kokos, rebarboru a jahody. Směs navršíme na předpečený koláč a dopékáme ještě 15 minut. Jemný koláč s rebarborou a jahodami nakrájíme na kousky, necháme vychladnout a můžeme podávat.


První jarní zavařenina - jak jinak než z rebarbory


Reveň neboli rebarbora: Užijte si ji v koláči, ale poznejte i její negativa


Co o rebarboře nevíte? Zjistili jsme pro vás pár zajímavostí, které vás určitě překvapí.


Reveň


Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem


Jemný, křehký a chuťově na jedničku! Koláč z rebarbory, který se rozplývá na jazyku. Je trochu náročnější na přípravu, ale podle FOTONÁVODU vám celé pečení usnadníme.


Recept

user-icon

autor máma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný koláč s rebarborou a jahodami

Zpět na recept