Jemný rebarborový koláč s drobenkou

Recept na osvěžující, jemný a lahodný koláč pro každou příležitost.


5.02x
45 min

Postup přípravy

Rebarboru dobře očistíme, zbavíme listů, omyjeme a oloupeme, řapíky poté nakrájíme na menší kousky nebo na plátky.

Z mouky, mléka, cukru, oleje, prášku do pečiva a vajec připravíme těsto, které dobře vyšleháme nebo rozmícháme metlou.

Těsto poté vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, navrch poklademe nakrájenou rebarboru a zasypeme drobenkou, kterou připravíme z másla, cukru a hrubé mouky.

Rebarborový koláč pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut.

Koláč podáváme vychladlý a nakrájený na čtverce, sypaný moučkovým cukrem.

Reveň neboli rebarbora - užijte si ji v koláči, ale poznejte i její negativa

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný rebarborový koláč s drobenkou

Zpět na recept