Recept na osvěžující, jemný a lahodný koláč pro každou příležitost.
drobenka | |
---|---|
2 lžíce | cukr |
0.3 kostky | máslo |
2 lžíce | hrubá mouka |
těsto | |
1 hrnek | cukr |
0.5 hrnku | olej |
2 ks | vejce |
1 hrnek | mléko |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva |
2 hrnky | polohrubá mouka |
na ozdobu | |
2 lžíce | cukr moučka |
náplň | |
2 řapíky | rebarbora |
Rebarboru dobře očistíme, zbavíme listů, omyjeme a oloupeme, řapíky poté nakrájíme na menší kousky nebo na plátky. Z mouky, mléka, cukru, oleje, prášku do pečiva a vajec připravíme těsto, které dobře vyšleháme nebo rozmícháme metlou. Těsto poté vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, navrch poklademe nakrájenou rebarboru a zasypeme drobenkou, kterou připravíme z másla, cukru a hrubé mouky. Rebarborový koláč pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut. Koláč podáváme vychladlý a nakrájený na čtverce, sypaný moučkovým cukrem.
Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem
Jemný, křehký a chuťově na jedničku! Koláč z rebarbory, který se rozplývá na jazyku. Je trochu náročnější na přípravu, ale podle FOTONÁVODU vám celé pečení usnadníme.
Víkendové pečení: Rebarborový závin krok za krokem
Vyzkoušejte přípravu závinu s touto zdravou surovinou - rebarborou. Recept je z jednoduchého těsta bez kvasnic.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena