Jemný, křehký a chuťově na jedničku! Koláč z rebarbory, který se rozplývá na jazyku. Je trochu náročnější na přípravu, ale podle fotonávodu vám celé pečení usnadníme.
Na náplň budeme potřebovat 1 kg rebarbory, 6 lžiček kukuřičného škrobu, 150 g třtinového cukru a 1 lžičku mletého zázvoru.
Na drobenku si připravíme 220 g hladké mouky, 150 g třtinového cukru, 120 g másla, 1 lžičku mletého zázvoru, 2 lžičky mleté skořice a špetku soli.
Na těsto si připravíme 2 celá vejce, 2 žloutky, 1 kelímek kysané smetany, 1 balíček vanilkového cukru, 250 g hladké mouky, 180 g cukru krupice, 180 g másla, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 lžičku jedlé sody a 1 lžičku soli.
Rebarboru necháme v klidu odstát a vrhneme se na přípravu drobenky a těsta.