Křehký rebarborový koláč

Na zahradách už začínáme sklízet první úrodu rebarbory. Koláče z ní jsou výborné. Vyzkoušejte tedy rychlý recept na křehký rebarborový koláč.


4.3529x
60 min
79×

Postup přípravy

Připravíme si drobenku. Máslo rozpustíme například v mikrovlnné troubě a promícháme ho s cukrem a moukou. Místo polohrubé mouky můžeme použít i hrubou. Z polohrubé je drobenka jemnější. Rebarboru opláchneme a oloupeme z ní vrchní slabou slupku. Nakrájíme ji na drobné kostičky. Připravíme si těsto. Mléko mírně ohřejeme, máslo rozpustíme, žloutky oddělíme od bílků. Elektrickým ručním šlehačem ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Přilijeme mléko a rozpuštěné máslo a chvíli ještě šleháme. Ušlehanou směs promícháme s moukou, kterou jsme promísili s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech. Rozetřeme ho, posypeme nakrájenou rebarborou a nakonec drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 minut. Upečený křehký rebarborový koláč necháme vychladnout. Pak ho ještě můžeme pocukrovat nebo posypat i skořicí.


Fantastické recepty z rebarbory: Rebarborový koláč 8x jinak


Rebarbora je bohatá na kyselinu citronovou a jablečnou, také vitamíny skupiny B, pomáhá při detoxikaci organismu, podporuje metabolismus a posiluje krvetvorbu. Dezertům a moučníkům dodává svěží chuť. A jak využít rebarboru neboli reveň při vaření? Nejlépe do koláče!


Fantastické


Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem


Jemný, křehký a chuťově na jedničku! Koláč z rebarbory, který se rozplývá na jazyku. Je trochu náročnější na přípravu, ale podle FOTONÁVODU vám celé pečení usnadníme.


Recept

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehký rebarborový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká