3 řapíky | rebarbora | |
tuk na vymazání | ||
mouka na vysypání plechu | ||
těsto | ||
---|---|---|
2 ks | žloutek | |
0.8 hrnku | mléko | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
0.8 hrnku | cukr moučka | |
1.3 hrnku | hladká mouka | |
8 lžic | rozpuštěné máslo | |
drobenka | ||
0.5 hrnku | cukr moučka | |
1 hrnek | polohrubá mouka | |
7-8 lžic | rozpuštěné máslo |
Připravíme si drobenku. Máslo rozpustíme například v mikrovlnné troubě a promícháme ho s cukrem a moukou. Místo polohrubé mouky můžeme použít i hrubou. Z polohrubé je drobenka jemnější. Rebarboru opláchneme a oloupeme z ní vrchní slabou slupku. Nakrájíme ji na drobné kostičky. Připravíme si těsto. Mléko mírně ohřejeme, máslo rozpustíme, žloutky oddělíme od bílků. Elektrickým ručním šlehačem ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Přilijeme mléko a rozpuštěné máslo a chvíli ještě šleháme. Ušlehanou směs promícháme s moukou, kterou jsme promísili s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech. Rozetřeme ho, posypeme nakrájenou rebarborou a nakonec drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 minut. Upečený křehký rebarborový koláč necháme vychladnout. Pak ho ještě můžeme pocukrovat nebo posypat i skořicí.
Fantastické recepty z rebarbory: Rebarborový koláč 8x jinak
Rebarbora je bohatá na kyselinu citronovou a jablečnou, také vitamíny skupiny B, pomáhá při detoxikaci organismu, podporuje metabolismus a posiluje krvetvorbu. Dezertům a moučníkům dodává svěží chuť. A jak využít rebarboru neboli reveň při vaření? Nejlépe do koláče!
Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem
Jemný, křehký a chuťově na jedničku! Koláč z rebarbory, který se rozplývá na jazyku. Je trochu náročnější na přípravu, ale podle FOTONÁVODU vám celé pečení usnadníme.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena