Litý rebarborový koláč

Úroda rebarbory v našich zahradách bývá bohatá. Proč ji nevyužít k přípravě výborného koláče z litého těsta.


4.782x
60 min
21×

Postup přípravy

Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kostky.

V míse promícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Bílky oddělíme od žloutků. V jedné nádobě ušleháme tuhý sníh z bílků, ve druhé nádobě šleháme žloutky s moučkovým cukrem do pěny. Ke zpěněným žloutkům pomalu zašleháváme 120 ml oleje a pak i 120 ml teplé vody. Ušlehanou hmotu přilijeme k mouce s cukrem a promícháme. Nakonec zlehka do těsta "zabalujeme? sníh z bílků.

Těsto nalijeme do pekáče nebo na hluboký plech, který předem vytřeme olejem a vysypeme moukou. Těsto posypeme po celé ploše nakrájenou rebarborou a mletou skořicí. Pečeme pozvolna asi 40 minut.

Upečený litý rebarborový koláč necháme vychladnout a pak pocukrujeme.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Litý rebarborový koláč

Zpět na recept