
Přemýšlíte, jak připravit klasické bramborové knedlíky, které budou nadýchané, pevné a nerozvaří se? Bramborové knedlíky jsou v české kuchyni a dalších kuchyních střední Evropy nepostradatelné. V každé oblasti si mohou připravovat trochu jinak, přestože základ z brambor, vajec a mouky je vždy stejný. V článku najdete osvědčený postup i suroviny a tipy, jak se vyhnout nejčastějším chybám. Jak připravit nejlepší bramborový knedlík, jakou může mít podobu a k čemu ho podávat?
Typické české bramborové knedlíky se připravují z uvařených brambor a hrubé mouky nebo krupice, často s přidáním vajíčka. V některých receptech se do bramborového těsta přidává i trocha bramborového škrobu, knedlíky jsou pak jemnější a drží líp pohromadě.

Ideální jsou moučné brambory typu C, které mají vysoký obsah škrobu. Ten pomáhá těstu zůstat pevné a soudržné. Pokud ale použijeme brambory typu B, které jsou běžnější, přidáme o trochu více mouky, aby těsto drželo. Bramborové knedlíky se skvěle hodí jako příloha k masitým pokrmům s omáčkami.
-> Nedocenitelné brambory: Co všechno z nich můžeme uvařit?
4 střední moučné brambory
1 hrnek hrubé mouky
1 vajíčko
špetka soli
-> Švestkové knedlíky jako od babičky? Zkuste je z bramborového těsta
Recepty na bramborové knedlíky, které by vás neměly minout:
Bramborové knedlíky jako od babičky
Rychlé domácí bramborové knedlíky
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena