Vaření.czReceptyBramborové špalíčky se zelím a uzeninou

Bramborové špalíčky se zelím a uzeninou

Velmi vydatné jídlo, které znám z dob svého dětství. Vcelku levné a nenáročné.


3.3105x
60 min
2×

Postup přípravy

Ve slupce uvaříme brambory. Uvařené, oloupané a vychladlé brambory najemno nastrouháme. Je vhodné je vařit den předem, lépe se zpracují. Přidáme vejce a hrubou mouku a vypracujeme těsto. Mouku přidáváme podle potřeby - těsto má být dostatečně tuhé, ale ne suché. Ukrajujeme kousky těsta. Na pomoučeném stole z nich vyválíme "hada", ze kterého ukrajujeme špalíčky. Ty pak vsypeme do vroucí osolené vody. Vařečkou promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Jakmile špalíčky vyplavou, necháme je asi 1 minutu povařit a vyndáme do připraveného kastrolku nebo mísy. Špalíčky podáváme s vařeným kyselým zelím a posypeme je spolu s cibulí na másle orestovanou uzeninou. Bramborové špalíčky se zelím a uzeninou ihned servírujeme. Dobu přípravu uvádím již po uvaření a vychladnutí brambor.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborové špalíčky se zelím a uzeninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena