Pro tento pokrm použijeme libovější vepřový bůček, ale klidně i prorostlější plecko. Maso omyjeme, nakrájíme na kostky, důkladně osolíme, opepříme, přidáme celý kmín a dobře promícháme.
Vepřový bůček rovnoměrně poklademe na dno pekáčku, přidáme prolisovaný česnek, trochu oleje a na kolečka pokrájenou cibuli. V troubě pečeme pod víkem při teplotě 180 stupňů a necháme maso vydusit, občas podléváme. Teprve ke konci necháme maso dopéct odkryté, aby chytlo zlatavou barvu a okraje masa měly křupavou kůrčičku. Výpek zahustíme troškou mouky rozmíchané v hrnku vlažné vody.
Mezitím si připravíme bramborové knedlíky jako přílohu, a také špenát.
V kastrůlku na oleji nebo kousku sádla zpěníme cibulku, přidáme napůl rozmražený špenát, hlídáme, aby změkl pozvolna a nebylo z něj bláto. Poté přidáme sůl a prolisovaný česnek, někdo špenát dochucuje i polévkovým kořením. Promícháme a necháme dusit, nakonec vše spojíme rozkvedlaným vejcem.
Do směsi uvařených, oloupaných a stejného množství syrových brambor přidáme vejce, sůl, krupici a mouku a vypracujeme vláčné těsto. Z něj tvoříme válečky zhruba o síle 5 cm.
Bramborové knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě obvyklých 20 minut, knedlíky odpíchneme ode dna a asi po 10 minutách obrátíme. Po uvaření vyjmeme z vody, propíchneme a krájíme na plátky.
Bramborové knedlíky na talíři přelijeme výpekem z masa a podáváme spolu s vepřovými výpečky a špenátem.