Vaření.czReceptyVepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Česká klasika, která provoní byt. Skvělý recept nejen k nedělnímu obědu.


4.611x
60 min

Ingredience

směs

4 stroužkyčesnek
1 hrnekolej
1 ksvejce
2 kscibule
1 hrstkmín
1 lžícesádlo
2 balíčkyšpenát
1-2 lžícehladká mouka
500 gvepřový bůček

podle chuti

sůl
pepř

těsto

1 špetkasůl
2 ksvejce
500 gbrambory
15 dkgmouka
10 dkgkrupice

Postup přípravy

Pro tento pokrm použijeme libovější vepřový bůček, ale klidně i prorostlější plecko. Maso omyjeme, nakrájíme na kostky, důkladně osolíme, opepříme, přidáme celý kmín a dobře promícháme. Vepřový bůček rovnoměrně poklademe na dno pekáčku, přidáme prolisovaný česnek, trochu oleje a na kolečka pokrájenou cibuli. V troubě pečeme pod víkem při teplotě 180 stupňů a necháme maso vydusit, občas podléváme. Teprve ke konci necháme maso dopéct odkryté, aby chytlo zlatavou barvu a okraje masa měly křupavou kůrčičku. Výpek zahustíme troškou mouky rozmíchané v hrnku vlažné vody. Mezitím si připravíme bramborové knedlíky jako přílohu, a také špenát. V kastrůlku na oleji nebo kousku sádla zpěníme cibulku, přidáme napůl rozmražený špenát, hlídáme, aby změkl pozvolna a nebylo z něj bláto. Poté přidáme sůl a prolisovaný česnek, někdo špenát dochucuje i polévkovým kořením. Promícháme a necháme dusit, nakonec vše spojíme rozkvedlaným vejcem. Do směsi uvařených, oloupaných a stejného množství syrových brambor přidáme vejce, sůl, krupici a mouku a vypracujeme vláčné těsto. Z něj tvoříme válečky zhruba o síle 5 cm. Bramborové knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě obvyklých 20 minut, knedlíky odpíchneme ode dna a asi po 10 minutách obrátíme. Po uvaření vyjmeme z vody, propíchneme a krájíme na plátky. Bramborové knedlíky na talíři přelijeme výpekem z masa a podáváme spolu s vepřovými výpečky a špenátem.

Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček

Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.

Pečeme

Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!

Na jaře vládne zdravému stravování pestrá listová zelenina. Špenátová sezóna se pomaličku blíží, a tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.

Sýr

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena