Gnocchi

Bramborové nočky, které lze upravovat na sto způsobů. S omáčkami nebo jako příloha vám obmění kuchyni.


2.91089x
35 min

Ingredience

40 gmáslo
600 gbrambory
2 ksžloutek
70 gsýr
100 gpolohrubá mouka

podle chuti

sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je, prolisujeme a necháme vychladnout. Přidáme žloutky, sýr, mouku a prohněteme, aby se hmota pořádně spojila. Směs na gnocchi ochutíme solí, pepřem a trochou muškátového oříšku. Pomocí dvou lžiček tvarujeme malé nočky a vkládáme je do vroucí osolené vody. Lžičky si namáčíme také, aby se na ně směs nelepila. Gnocchi vaříme je asi 5 minut, hotové by měly vyplavat na povrch. Děrovanou naběračkou gnocchi vyjmeme a vkládáme je do nahřáté mísy. Polijeme je troškou rozpuštěného másla. Takto uvařené gnocchi se připravují na různé způsoby. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Gnocchi

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena