Gnocchi s mletým masem a karotkou

Recept na skvělé gnocchi s mletým masem a karotkou je zárukou úspěchu při hledání inspirace pro váš rodinný oběd či večeři.


5.07x
60 min

Postup přípravy

Velké brambory vařené ve slupce, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, osolíme a postupně dosypáváme prosátou moukou. Vzniklé těsto nesmí být moc husté, ale jen tak, aby nelepilo.

Z tohoto těsta uválíme válečky cca 3 cm v průměru a krájíme na nočky přibližně 4 cm. Pro pěkný efekt můžeme gnocchi mírně zamáčknout vidličkou. Gnocchi následně vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. V této chvíli jsou uvařené.

Na rozpálené pánvi s trochou oleje necháme zesklovatět nadrobno nasekanou cibulku, poté přidáme kořeněné a nasolené mleté maso, rajčatový protlak, na větší kousky nakrájenou karotku, podlijeme trochou vývaru a necháme za občasného míchání na mírném plameni dusit cca 30 minut.

Gnocchi s masovou směsí posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme servírovat.

Foto: Pixabay.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gnocchi s mletým masem a karotkou

Zpět na recept