Smetanové gnocchi se špenátem a kuřecím masem

Výborné gnocchi ve smetanové omáčce se špenátem a kuřecím masem.


0.00x
20 min

Postup přípravy

Jako první si dáme na rozpálený olej nakrájenou středně velkou červenou cibuli, až bude skleněná, tak na ni hodíme na menší kusy nakrájené maso (já dávám kuřecí prsní) osolíme, opepříme a zaprášíme kořením gyros (nebo kebab, rožnení). Maso necháme chvílí smažit a zalijeme smetanou 33%, dáme masox a necháme na jemný plamen vařit.

Mezitím si dáme vařit do hrnce osolenou vodu. Až se masox rozpustí, dochutime dle chuti solí a pepřem a přihodíme tam listový špenát. Já dávám zmrzlý, vymačkam z něj vodu, dávám po malých šlahounech. Necháme chvíli povařit a podle kozistence trošku zahustíme jíškou, přidáme 2 stroužky rozmačkaného česneku a máme hotovo.

Gnochci uvaříme podle návodu, většinou jsou hotové, když vyplavou na hladinu. Uvařené gnocchi scedíme. 

Omáčku je lepší vařit ve větším hrnci, pak jen jednoduše vsypeme uvařené gnocchi a promícháme. Smetanové gnocchi se špenátem a kuřecím masem chutnají jako z restaurace!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanové gnocchi se špenátem a kuřecím masem

Zpět na recept