Vynikající recept na gnocchi se sýrovou omáčkou, který si zamiluje každý, komu ho uvaříte.
1 ks | vejce |
4 ks | brambory |
1-2 ks | žloutek |
3 dl | mléko |
80 g | ementál |
80 g | eidam |
80 g | parmazán |
80 g | smetanový tavený sýr |
podle potřeby | |
---|---|
sůl | |
hladká mouka | |
na ozdobu | |
petrželka |
Velké brambory vařené ve slupce oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, osolíme a postupně dosypáváme prosátou moukou. Vzniklé těsto nesmí být moc husté, ale jen tak, aby nelepilo. Z těsta uválíme válečky cca 3 cm v průměru a krájíme na nočky přibližně 4 cm. Pro pěkný efekt můžeme gnocchi mírně zamáčknout vidličkou. Gnocchi následně vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. V této chvíli jsou uvařené. Sýry si nakrájíme na kostky. Poté na mírně rozehřáté pánvi zahřejeme plnotučné mléko a v něm rozpustíme sýrovou směs. Nakonec přidáme žloutek, který vzniklou omáčku pěkně zahustí. Domácí gnocchi podáváme hustě zalité sýrovou omáčkou a můžeme dozdobit troškou čerstvě nasekané petrželky. Dobrou chuť! Foto: Pixabay.com
Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem
Vyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem se špenátem. Jsou skvělé!
Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem
A zase ta dýně! Tentokrát si připravíme domácí dýňové noky, které jsou chuťově dobré samy o sobě, ale v kombinaci se špenátem a nivou nemají chybu.
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena