1 ks | vejce | |
4 ks | brambory | |
1-2 ks | žloutek | |
3 dl | mléko | |
80 g | ementál | |
80 g | eidam | |
80 g | parmazán | |
80 g | smetanový tavený sýr | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
sůl | ||
hladká mouka | ||
na ozdobu | ||
petrželka |
Velké brambory vařené ve slupce oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, osolíme a postupně dosypáváme prosátou moukou. Vzniklé těsto nesmí být moc husté, ale jen tak, aby nelepilo. Z těsta uválíme válečky cca 3 cm v průměru a krájíme na nočky přibližně 4 cm. Pro pěkný efekt můžeme gnocchi mírně zamáčknout vidličkou. Gnocchi následně vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. V této chvíli jsou uvařené. Sýry si nakrájíme na kostky. Poté na mírně rozehřáté pánvi zahřejeme plnotučné mléko a v něm rozpustíme sýrovou směs. Nakonec přidáme žloutek, který vzniklou omáčku pěkně zahustí. Domácí gnocchi podáváme hustě zalité sýrovou omáčkou a můžeme dozdobit troškou čerstvě nasekané petrželky. Dobrou chuť! Foto: Pixabay.com
Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem
Vyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem se špenátem. Jsou skvělé!
Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem
A zase ta dýně! Tentokrát si připravíme domácí dýňové noky, které jsou chuťově dobré samy o sobě, ale v kombinaci se špenátem a nivou nemají chybu.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena