Domácí gnocchi se čtyřmi druhy sýra

Vynikající recept na gnocchi se sýrovou omáčkou, který si zamiluje každý, komu ho uvaříte.


5.09x
60 min

Postup přípravy

Velké brambory vařené ve slupce oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, osolíme a postupně dosypáváme prosátou moukou. Vzniklé těsto nesmí být moc husté, ale jen tak, aby nelepilo.

Z těsta uválíme válečky cca 3 cm v průměru a krájíme na nočky přibližně 4 cm. Pro pěkný efekt můžeme gnocchi mírně zamáčknout vidličkou. Gnocchi následně vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. V této chvíli jsou uvařené.

Sýry si nakrájíme na kostky. Poté na mírně rozehřáté pánvi zahřejeme plnotučné mléko a v něm rozpustíme sýrovou směs. Nakonec přidáme žloutek, který vzniklou omáčku pěkně zahustí.

Domácí gnocchi podáváme hustě zalité sýrovou omáčkou a můžeme dozdobit troškou čerstvě nasekané petrželky. Dobrou chuť!

Foto: Pixabay.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí gnocchi se čtyřmi druhy sýra

Zpět na recept