Zapečené masové kuličky s gnocchi a sýrem v rajčatové omáčce

Chutný recept z masových kuliček obohacený bramborovými gnocchi.


5.01x
60 min

Ingredience

1 ksvejce
3 lžičkysmetana ke šlehání
600 ggnocchi
200 gsýr gouda
250 gvepřové mleté maso
500 grajčatová passsata

podle chuti

česnek
sůl
majoránka
cibule
bazalka
cukr moučka
maggi
oregáno
pepř

podle potřeby

olej
strouhanka
mouka

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, česnekem, kořením, vejcem a smetanou dle vlastních chuťových preferencí. Přidáme mouku a strouhanku podle potřeby. Ze směsi tvarujeme mokrýma rukama kuličky.

Další cibuli nakrájíme najemno a česnek na drobné plátky. Kuličky opečeme na pánvi s olejem ze všech stran. Hotové vytáhneme a slijeme část přebytečného oleje. Do zbytku vhodíme nakrájenou cibuli a necháme ji s česnekem lehce orestovat.

Do mísy nalijeme rajčatovou passatu, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a lehce zředíme vodou. Podle potřeby osladíme. K cibuli přidáme směs a chvíli povaříme. Do takto připravené rajčatové směsi vsypeme neuvařené chlazené gnocchi a zamícháme. Lehle povaříme a poté přendáme do pekáčku, vrátíme opečené maso a posypeme sýrem.

Masové kuličky s gnocchi a sýrem v rajčatové omáčce pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené masové kuličky s gnocchi a sýrem v rajčatové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.