Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, česnekem, kořením, vejcem a smetanou dle vlastních chuťových preferencí. Přidáme mouku a strouhanku podle potřeby. Ze směsi tvarujeme mokrýma rukama kuličky.
Další cibuli nakrájíme najemno a česnek na drobné plátky. Kuličky opečeme na pánvi s olejem ze všech stran. Hotové vytáhneme a slijeme část přebytečného oleje. Do zbytku vhodíme nakrájenou cibuli a necháme ji s česnekem lehce orestovat.
Do mísy nalijeme rajčatovou passatu, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a lehce zředíme vodou. Podle potřeby osladíme. K cibuli přidáme směs a chvíli povaříme. Do takto připravené rajčatové směsi vsypeme neuvařené chlazené gnocchi a zamícháme. Lehle povaříme a poté přendáme do pekáčku, vrátíme opečené maso a posypeme sýrem.
Masové kuličky s gnocchi a sýrem v rajčatové omáčce pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut.