Bramborové šišky v kyselém zelí

Recept na jednoduchý a zároveň výborný hlavní chod. Kysané zelí ochucené jalovcem a bobkovými listy podáváme s bramborovými šiškami smaženými na másle.


3.0575x
90 min

Ingredience

30 gmáslo
2 kscibule
2 ksjablko
1 kgkysané zelí

podle chuti

cukr
slanina
sůl
jalovec
bobkový list
mletý pepř
muškátový oříšek

těsto

800 gbrambory
4 ksžloutek
3 lžícekrupice
3 lžícehrubá mouka
100 gtvrdý sýr

podle potřeby

sádlo

Postup přípravy

Brambory očistíme a ve slupce uvaříme doměkka. Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme, přidáme nastrouhaný sýr, krupici, mouku a žloutky. Těsto osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek, který těsto krásně provoní. Ze všech surovin vypracujeme těsto a z něj pak tvoříme malé šišky. Bramborové šišky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou nad hladinu. Hotové šišky potom osmahneme na másle dozlatova.

Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme scezené zelí, bobkový list a jalovec a zalijeme trochou vody. Zelí podusíme. Po 15 minutách přidáme na kousíčky nakrájené jablko a dusíme dalších 15 minut. Podušené kysané zelí s jablky podle chuti osolíme, opepříme a ocukrujeme.

Hotové kysané zelí podáváme s osmaženými bramborovými šiškami jako výborný hlavní chod. Kdo chce, může ještě hotové jídlo posypat rozškvařenou slaninou. Bramborové šišky v kyselém zelí tak budou chutnat ještě lépe!

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové šišky v kyselém zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena