Bramborové šišky v kyselém zelí

Recept na jednoduchý a zároveň výborný hlavní chod. Kysané zelí ochucené jalovcem a bobkovými listy podáváme s bramborovými šiškami smaženými na másle.


3.0575x
90 min

Postup přípravy

Brambory očistíme a ve slupce uvaříme doměkka. Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme, přidáme nastrouhaný sýr, krupici, mouku a žloutky. Těsto osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek, který těsto krásně provoní. Ze všech surovin vypracujeme těsto a z něj pak tvoříme malé šišky. Bramborové šišky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou nad hladinu. Hotové šišky potom osmahneme na másle dozlatova.

Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme scezené zelí, bobkový list a jalovec a zalijeme trochou vody. Zelí podusíme. Po 15 minutách přidáme na kousíčky nakrájené jablko a dusíme dalších 15 minut. Podušené kysané zelí s jablky podle chuti osolíme, opepříme a ocukrujeme.

Hotové kysané zelí podáváme s osmaženými bramborovými šiškami jako výborný hlavní chod. Kdo chce, může ještě hotové jídlo posypat rozškvařenou slaninou. Bramborové šišky v kyselém zelí tak budou chutnat ještě lépe!

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové šišky v kyselém zelí

Zpět na recept