Krůtí šišky s květákem

Recept na masové šišky z krůtího mletého masa s květákem a slaninou. Hlavní chod, který nejlépe chutná s bramborem a lze ho připravit i na grilu.


5.01x
90 min

Postup přípravy

Menší květák očistíme a v osolené vodě, kterou ochutíme kmínem a bobkový listem, uvaříme do poloměkka. Pak polovinu květáku rozebereme na růžičky a druhou polovinu nasekáme na jemno. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobno a zvolna opečeme na malém množství oleje do zesklovatění a necháme vychladnout. Toustový chleba zvlhčíme mlékem a poté tekutinu vymačkáme.

V míse promícháme mleté krůtí maso s rozmělněným toastovým chlebem, nasekaným květákem, opečenou cibulkou s česnekem, vše ochutíme solí, pepřem a čubricí. Směs necháme v chladu asi 1 hodinu rozležet.

Z masové směsi tvoříme šišky, které obalíme plátkem slaniny, zajistíme párátkem a zvolna z obou stran propečeme na oleji dozlatova. Upečené šišky necháme na ubrousku okapat a na vypečené šťávě rozpustíme asi 50 g másla. Jakmile máslo zpění, vmícháme strouhanku, přidáme růžičky květáku a vše opečeme dozlatova.

Krůtí šišky se slaninou rozdělíme na porce, obložíme růžičkami květáku a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí šišky s květákem

Zpět na recept