Oblíbené sladké jídlo nejen pro děti.
500 g | brambory vařené |
300 g | hrubá mouka |
1 špetka | sůl |
1 ks | vejce |
100 g | mletý mák |
100 g | cukr moučka |
200 g | máslo |
Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme mouku, sůl, vejce a vypracujeme těsto.
Těsto necháme v lednici půl hodiny odpočinout, poté vyndáme, trháme z něj menší kousky a tvarujeme z nich šišky. Ty pak vaříme v mírně osolené vodě cca 2 - 3 minuty, dokud šišky nevyplavou. Hotové šišky scedíme a ihned podáváme posypané moučkovým cukrem, mletým mákem a přelité máslem. Je možné je podávat také s dozlatova osmaženou strouhankou.
Sladké obědy do vaší kuchařky: 8 zaručených receptů na teplá sladká jídla
Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.
Recept na buchtičky s krémem krok za krokem
Česká klasika, sladký hlavní chod, který mají v oblibě nejen děti. V hlavní roli kynuté buchtičky a vanilkový krém, obojí si připravíme krok za krokem.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena