1) Není brambor jako brambora: více než slovesný tvar by měl kuchaře zajímat varný typ. Zy typu A či B se dobrý bramborový knedlík neudělá, je třeba varný typ C, nebo BC.
2) Na uvedené množství stačí i 1 vejce
3) Rozhodně do těsta také přidejte lžíci octa, zabrání se tak rozváření! Nebojte se, z knedlíku cítit není.
4) V receptu chybí sůl, takže přidejte lžičku soli, ale až na konec, po vypracování těsta. Brambory (těsto) po přijetí soli zřidnou.
5) Kvůli tomu také potom pracujeme s těstem co nejrychleji. Čili předem uvést ve větším hrnci vodu k varu, rychle vyválet válečky, pokrájet a šup s tím do vody. Pokud tam shrneme z prkénka i zbytek mouky, jen dobře, protože podpoříme to, aby se nám knedlíčky (chcete-li noky či špalíčky) nerozvářely!
Ať se dílo podaří přejí všichni ogaři!