Bramborové špalíčky

Nenáročná na přípravu, a přesto velice oblíbená příloha.


4.434x
45 min
4×

Ingredience

2 ksvejce
5 ksvětší brambory

podle potřeby

200 ghrubá mouka

Postup přípravy

Důležité je těsto na bramborové špalíčky. Jeden den předem ve slupce uvařené a pak oloupané brambory najemno nastrouháme. Přidáme vejce a hrubou mouku a rukou vypracujeme těsto. Nemělo by lepit na ruce. Z hotového tužšího těsta postupně ukrajujeme kousky a tvarujeme z nich válečky. Z válečků pak krájíme kousky - špalíčky. Špalíčky vhazujeme do osolené vroucí vody, a to v širším hrnci. Vaříme je, dokud nevyplavou, pak ihned vyjmeme. Špalíčky chutnají s kyselým zelím a uzeným masem, přelité smaženou cibulkou na másle.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové špalíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena