
Mleté maso má spoustu podob, můžeme ho dochucovat a upravovat na rozmanité způsoby. Vybrali jsme pro vás recepty, které jsou snadné na přípravu a vhodné pro jakoukoliv příležitost.
Mleté maso se připravuje snadno a rychle. A také nabízí nekonečné možnosti použití – od rychlých večeří po slavnostní jídla. V kuchyni se nejčastěji používá mleté hovězí, vepřové nebo jejich směs.
Pro přípravu pokrmů je vhodné použít maso čerstvé, ideálně středně libové (kolem 20 % tuku). Libovější maso je vhodné na omáčky a lehčí jídla, zatímco tučnější varianty dodají pokrmům, jako je třeba klasická sekaná, větší šťavnatost a plnější chuť.
-> Jak na mleté maso: Se kterým kořením nešlápnete vedle a které bylinky použít?
Mleté maso můžeme rychle osmažit s cibulkou do omáček na těstoviny, upéct jako sekanou nebo použít jako náplň do tortill či slaných koláčů. Mletému maso stačí pár dalších surovin a během chvilky vznikne chutné a syté jídlo. Nechte se inspirovat!
Smažené masovo-sýrové karbanátky s paprikou
Čevapčiči z míchaného mletého masa

Bramborové krokety s krůtím mletým masem


Mleté maso ve slaninovém kabátku


Mleté hovězí biftečky se sýrem


Mleté maso v nejlepší podobě: Recept na skotská vejce krok za krokem
Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.

Oblíbené retro: Jak se dělají plněné papriky a proč se do nich přidává rýže?
Paprikové lusky plněné mletým masem a rajská omáčka platí za klasiku českých jídelen a kantýn. Svou slávu si však stále drží i na stolech doma nebo v restauracích jako součást poledních menu. S úspěchem je však můžete i obměňovat. Podávejte ji třeba bez omáčky, plňte nápaditými nádivkami s obilovin, masa i tofu.

Pastýřský koláč s mletým masem krok za krokem
Recept na pastýřský koláč je velmi jednoduchý. Provoňte ho čerstvými bylinkami a získáte skvěle vyladěný pokrm, který si zamilujete.

Autor:redakce




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena