Vaření fazolí je mnohem rychlejší v tlakovém hrnci. Fazole a veškeré luštěniny solíme nakonec. K fazolím se hodí nejrůznější bylinky, rajská šťáva, česnek a cibule.
Číst víceFazole musíme předem namočit do studené vody alespoň na 6 hodin. Pokud připravujeme více druhů, namáčíme je zvlášť a potom je teprve slijeme dohromady. A když do vody při vaření přidáte trochu jedlé sody, zkrátíte si vaření.
Číst víceVětšinu z nás v kuchyni i v koupelně trápí zašlé dlaždičky. Ty vyčistíme zkyslým mlékem, nebo vlasovým šamponem. Zažloutlé a špinavé vyčistíme směsí soli a terpentýnu nebo octovou vodou.
Číst vícePokud při vaření používáme vanilkový lusk, nikdy jej nevyhazujeme. Jednou z mnoha variant je přidat lusk do černého čaje. Čaj bude mít skvělou afrodizikální chuť.
Číst víceČaj má vždy na obalu napsáno, jak dlouho by se měl louhovat. Pokud chceme čaj povzbudivý, louhujeme ho asi 2 - 3 minut. Čaj uklidňující louhujeme déle než 5 minut. Pokud si nejsme jisti, louhujeme čaj podle návodu. Nikdy čaj neposuzujeme podle zbarvení.
Číst víceNesmíte pít příliš silnou kávu? V tom případě si ji zřeďte vařenou čokoládou. Je opravdu báječná a nebude po ní tolik bušit srdíčko.
Číst víceUž za doby našich babiček se vědělo, že vůni kávy zvýšíme tím, že do mleté přidáme maličko soli. Další rada je, že můžeme do kávového filtru přidat trochu kakaa nebo čokolády. Káva bude mít jemnější chuť.
Číst víceJahody je dobré nejprve omýt a potom teprve obrat. Při opačném postupu se do nich dostane příliš mnoho vody. Všechno ovoce s hnědými skvrnami se nesmí jíst ani zpracovávat. Fleky důkladně vykrojíme, protože mohou obsahovat škodlivé plísně.
Číst víceBy se měly jíst nejčastěji ráno a večer. Mají mnoho železa a vitamínů a večer se po nich bude dobře spát, protože obsahují totiž brom.
Číst vícePokud potřebujeme na ozdobu použít plátky kiwi, je nejlepší nakrájet oloupané plody kráječem na vajíčka. Je to rychlé a plátky jsou pravidelné. Cukrový meloun je zralý tehdy, když vydává temný tón.
Číst víceNezralé broskve nebo zelená rajčata dozrají rychleji v krabici přikryté novinovým papírem a postavené na temném místě. Nezralé avokádo rychleji dozraje, když dáme plody do mísy a zasypeme moukou.
Číst víceOvoce se slupkou jako pomeranče nebo citrony lépe vymačkáme, když je na chvíli namočíme do horké vody. Můžeme je taky trochu "pomačkat". Také citrusy, které mají tenkou slupku, obsahují mnohem více šťávy.
Číst víceZ oloupaných jablek nemusíme vyhazovat kůru. Dá se totiž zužitkovat na čaj, který uklidňuje nervy. Takže pokud se chystáte dělat jablkový závin, nezapomeňte na to.
Číst víceSalát bude stravitelnější, když oloupanou okurku spaříme horkou vodou, ihned přelijeme studenou, a pak ji teprve krájíme. Stravitelnější bude také, když do zálivky přidáme trochu hořčice. Zabráníme tak nadýmání a říhání.
Číst vícePokud máme rádi okurky v okurkovém salátu křupavé, solíme salát až těsně před podáváním. Okurka jinka vyloučí moc vody.
Číst víceČerstvá zelenina, která má zelenou barvu, si ji uchová, pokud ji po uvaření přelijeme studenou vodou.
Číst víceHrášek si uchová krásně zelenou barvu a zůstane křupavý, přidáte-li do vody trochu cukru. I mražený hrášek chutná s cukrem lépe. Mladý hrášek v luscích nemusíme pracně vybírat. Při vaření se lusky samy otevřou a hrášky vyplavou na povrch. Sítem je potom lehce vyndáte.
Číst víceKdyž svazek ředkviček vložíme do vody natí dolů, zůstanou mnohem déle čerstvé. Ředkvičky podporují chuť k jídlu, takže si před jídlem dejte jednu ředkvičku a budete mít hlad jako vlk.
Číst víceKukuřice by se nikdy neměla vařit ve slané vodě, protože její zrna potom tvrdnou. Naopak trocha citronové šťávy zachová kukuřici krásnou zlatou barvu.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena