Chceme-li urychlit rozmrazovací proces celého kuřete nebo krůty, ponoříme je zabalené do mísy se studenou vodou a dáme do lednice, vodu vyměňujeme, dokud se pták nerozmrazí.
Číst vícePotřebujeme-li zmrazit karbanátky, steaky nebo kotlety, které se v mrazáku často slepí, jednoduše je proložíme kousky pečícího papíru nebo potravinářské fólie. Snadno pak odebereme potřebné množství a nemusíme rozmrazovat všechno.
Číst vícePlnotučnou smetanu můžete zamrazit. Nalijeme ji do misky na led, zmrazíme ji a poté vyklopíme do plastikového sáčku a uložíme zpátky do mrazáku. Můžeme je přidávat přímo do hotových polévek, omáček nebo jiných jídel.
Číst víceZchlazenou čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle na hoblinky. Ty pak nasypeme do plastikového sáčku nebo do dózy a uložíme do mrazáku. K vaření nebo dekoraci si pak odebereme jen tolik, kolik budeme potřebovat. Jen pozor na zvědavé mlsné děti.
Číst víceČokoládou lze ochutit pikantní eintopfy z masa či zvěřiny. Chceme-li například zvýraznit chilli con carne, při vaření do něj přidejme černou čokoládu. Jednu kostičku na jednu porci.
Číst vícePřilepilo se vám těsto na pracovní plochu nebo na vál? Seškrábněte ho obracečkou na smažení. Pevně jí přejíždějte po povrchu, aby se uvolnily všechny přichycené zbytky. Zbylou mouku setřete hadříkem.
Číst vícePokud potřebujeme nasekat rajčata koupená v plechovce, můžeme je nastříhat přímo v plechovce kuchyňskými nůžkami. Nemusíme špinit další nádobí a navíc rajčata neztratí šťávu.
Číst víceNemáte uzávěr na načatou láhev sektu? V tomto případě zabalte hrdlo pevně do kusu alobalu nebo dovnitř zasuňte stříbrnou či postříbřenou lžíci střenkou dolů. Tak ze sektu nebude unikat kysličník.
Číst víceDekorativní kostičky ledu dodají koktejlům ten správný půvab. Stačí před přípravou ledu vložit do mističek na led drobné ovoce. Hosté budou ohromeni! Nemáte-li tvořítka na led, použijte plastikové vložky do bonboniér.
Číst víceZbylé víno není třeba vylévat. Nalijte je do nádobky na led a nechte zmrazit. Tak máme vždycky v zásobě několik kostek vína k dochucení omáček nebo dezertů. Vínem můžete také vylepšit vinný ocet, bude výraznější.
Číst víceLáhve s vínem skladujte vždy naležato. Víno musí korek neustále zavlažovat, jinak vysychá a do láhve by mohl pronikat vzduch. Víno stojící v láhvích ztrácí vůni stejně jako víno uchovávané v ledničce.
Číst víceŽmolky v kakau se vytváří, když kakao přelijeme horkým mlékem. Vytváří se , když ho přelijeme horkým mlékem, předejdeme tomu, když kakao smícháme s cukrem, nejdříve ho zalijete trochou vlažného mléka a pak teprve zbylým horkým mlékem.
Číst víceBílé fazole chutnají samy o sobě dost mdle, proto se nemusíme bát je dochutit některým ostřejším kořením. Vhodná je paprika, chilli nebo strouhaný křen.
Číst víceBarevné fazole nejčastěji využívá mexická a jihoamerická kuchyně. Fazole se přidávají do jídel z masa nebo do směsí s mletým masem. Výbornou kombinací pro vegetariány je rýže s fazolemi a bylinkami.
Číst víceVaření fazolí je mnohem rychlejší v tlakovém hrnci. Fazole a veškeré luštěniny solíme nakonec. K fazolím se hodí nejrůznější bylinky, rajská šťáva, česnek a cibule.
Číst víceFazole musíme předem namočit do studené vody alespoň na 6 hodin. Pokud připravujeme více druhů, namáčíme je zvlášť a potom je teprve slijeme dohromady. A když do vody při vaření přidáte trochu jedlé sody, zkrátíte si vaření.
Číst víceVětšinu z nás v kuchyni i v koupelně trápí zašlé dlaždičky. Ty vyčistíme zkyslým mlékem, nebo vlasovým šamponem. Zažloutlé a špinavé vyčistíme směsí soli a terpentýnu nebo octovou vodou.
Číst vícePokud při vaření používáme vanilkový lusk, nikdy jej nevyhazujeme. Jednou z mnoha variant je přidat lusk do černého čaje. Čaj bude mít skvělou afrodizikální chuť.
Číst víceČaj má vždy na obalu napsáno, jak dlouho by se měl louhovat. Pokud chceme čaj povzbudivý, louhujeme ho asi 2 - 3 minut. Čaj uklidňující louhujeme déle než 5 minut. Pokud si nejsme jisti, louhujeme čaj podle návodu. Nikdy čaj neposuzujeme podle zbarvení.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena