Hrášek svou sytě zelenou barvou, nasládlou chutí a křupavostí okouzluje nejeden letní talíř. Pokrmy z něj jsou svěží, nenáročné a nabité energií. Pusťte ho do kuchyně a užijte si jeho sezónu, která právě odstartovala.
Dnes si připravíme omeletu na italský způsob. Oproti té naší je pevnější a přidávají se do ní různé druhy zeleniny, sýrů, bylinek apod. Konzumuje se za tepla i za studena a v Itálii je podávána jako předkrm, ale můžeme si ji dopřát i jako vydatnou snídani, kterou my Češi máme opravdu rádi.
Recept z čerstvého zeleného hrášku na velmi rychlou a jednoduchou polévku, kterou si můžeme připravit se smetanou i bez. Podle fotoreceptu ji zvládne úplně každý.
Italský recept na krémové rizoto s hráškem a parmazánem. I zarputilí masožravci si zaručně pochutnají na tomto vegetariánském jídle.
Rychlý recept na křehký slaný koláč s hráškem a krémem z uzeného tofu, který vás naučíme krok za krokem. Skvělá a rychlá večeře pro celou rodinu.
Hrášek lze použít opravdu téměř kamkoli - vytvořit z něj zajímavý pokrm postavený právě na této surovině, nebo jej jen okrajově doplnit jiné zeleninové i masové recepty. Hodí se také do pomazánek, slaných muffinů, pod maso, do placek i jako zdravá příloha.
Úvodní foto: Shutterstock.com
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena