Hráškové muffiny

Recept na skvělé slané muffiny z hráškového pyré.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme hráškové pyré, tedy v horké lehce osoloné vodě uvaříme mražený či čerstvý hrášek s očištěnou bramborou nakrájenou na malé kostičky. Po uvaření vodu slijeme, vrátíme zpět na vypnutou plotýnku sporáku, vlijeme mléko, přidáme kousek másla, přikryjeme a necháme 10 minut odpočinout. Poté rozmačkáme šťouchadlem na brambory, případně i vyšleháme na pyré. Můžeme přidat pár nakrájených lístků máty. Je výhodné udělat větší množství tohoto hráškového pyré například k obědu jako přílohu k masu a dát si stranou cca 350 g na vytvoření těchto slaných muffinů. 

V misce poté smícháme vychladlé hráškové pyré, vejce, nastrouhaný sýr či nakrájený na kostičky, stejně tak šunku (můžeme zaměnit za slaninu či uzené maso), hrst jemných ovesných vloček a případně oblíbené koření. 

Směs vyjde na přesně 12 důlků v muffinovém plechu, vystlaném papírovými košíčky. 

Hráškové muffiny pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C dozlatova, jsou hotové za cca 20 minut.

Při servírování dozdobíme cherry rajčaty a mozzarellou. Slané muffiny lze podávat jako přílohu, k salátům či jen tak jako slané občerstvení.

Zkuste i další recepty na muffiny - sladké i slané varianty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hráškové muffiny

Zpět na recept