Dušené brambory s hráškem

Recept na dušené brambory s hráškem na indický způsob.


5.01x
60 min
1×

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka a poté je oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Feferonku zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na malé kousíčky. Oloupaný česnek nasekáme najemno.

V hluboké pánvi na rozehřátém oleji opékáme hořčicová semínka a kuličky bílého pepře, dokud se nerozvoní a nezačnou praskat. Pak vmícháme feferonku, cibuli a česnek a vše za občasného míchání zvolna orestujeme do zesklovatění.

K tomuto základu přidáme brambory a hrášek, vše ochutíme solí, koriandrem, kurkumou a zázvorem, podlijeme vodou a zakryté zvolna podusíme asi 10 minut. Pak pokrm odkryjeme, teplou zvýšíme, vše důkladně promícháme a vaříme ještě přibližně asi 5 minut, dokud se tekutina téměř neodpaří. Pak směs odstavíme z tepla, vmícháme čerstvou nasekanou petrželku nebo koriandr a pánev asi na 5 minut zakryjeme, aby se chutě prolnuly.

Dušené brambory s hráškem a kořením nejlépe chutnají ke grilovaným rybám nebo i jiným masům. Můžeme je však podávat i samostatně s listovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené brambory s hráškem

Zpět na recept