Slané hráškové lívance

Snadný a rychlý recept na slané lívanečky s hráškem, které můžeme podávat jako lehkou večeři, ale také jen tak na chuť.


4.04x
45 min

Postup přípravy

V míse rozmixujeme okapaný hrášek dohladka. Pak vmícháme vejce, mouku promíchanou s práškem do pečiva a podle potřeby přilijeme smetanu tak, aby vzniklo středně husté tekuté těstíčko. Směs na lívance ochutíme solí, sušeným česnekem a pepřem a necháme 15 minut rozležet.

Zakysanou smetanu osolíme, opepříme a prošleháme s nasekanou pažitkou.

Lívanečník rozehřejeme na střední teplotu, potřeme olejem a zvolna pečeme lívanečky z obou stran dozlatova.

Slané hráškové lívance podáváme s ochucenou zakysanou smetanou jako chuťovku nebo lehkou večeři.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slané hráškové lívance

Zpět na recept