Hráškový krém s rostlinnou smetanou

Recept na snadnou hráškovou polévku s rostlinnou smetanou.


0.00x
45 min

Ingredience

2 lžíceolej
2 stroužkyčesnek
500 gmrazený hrášek
1 ldomácí zeleninový vývar
125 mlrostlinná alternativa smetany
1 lžičkasůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Poté přendáme do hrnce na rozpálený olej a necháme zesklovatět a následně přidáme mražený hrášek a promícháme. Zalijeme připraveným zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 20 minut. Poté tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka. Krém zjemníme rostlinnou smetanou a dochutíme solí a pepřem a ještě zhruba 5 minut provaříme. Hráškový krém chutná výborně s opečeným a na kostičky nakrájeným chlebem.


Recept na hráškovou frittatu krok za krokem


Dnes si připravíme omeletu na italský způsob. Oproti té naší je pevnější a přidávají se do ní různé druhy zeleniny, sýrů, bylinek apod. Konzumuje se za tepla i za studena a v Itálii je podávána jako předkrm.


Recept


Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!


Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.


Nejlepší


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hráškový krém s rostlinnou smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.