Recept na snadnou hráškovou polévku s rostlinnou smetanou. Polévka nejen pro vegany.
2 lžíce | olej |
2 stroužky | česnek |
500 g | hrášek |
1 l | domácí zeleninový vývar |
125 ml | rostlinná alternativa smetany |
1 lžička | pepř a sůl |
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Poté přendáme do hrnce na rozpálený olej a necháme zesklovatět a následně přidáme hrášek a promícháme. Zalijeme připraveným zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 20 minut.
Poté tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka. Krém zjemníme rostlinnou smetanou a dochutíme solí a pepřem a ještě zhruba 5 minut provaříme.
Hráškový krém chutná výborně s opečeným a na kostičky nakrájeným chlebem.
Recept na hráškovou frittatu krok za krokem
Dnes si připravíme omeletu na italský způsob. Oproti té naší je pevnější a přidávají se do ní různé druhy zeleniny, sýrů, bylinek apod. Konzumuje se za tepla i za studena a v Itálii je podávána jako předkrm.
Ředkvičky v jarním jídelníčku: Víte, že se hodí i k tepelné úpravě?
První ředkvičky vyhlížíme stejně nedočkavě jako samotné jaro, pochutnají si na nich děti i dospělí. Plátky čerstvých ředkviček obvykle zdobíme namazané chleby a chlebíčky, připravujeme z nich chutné pomazánky a přidáváme je do mnoha druhů salátů. Ale hodí se i pro tepelnou úpravu na spoustu způsobů. Svou barvou působí velmi atraktivně a jejich chuť dodá pokrmům ten správný říz.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena