Dnes si připravíme omeletu na italský způsob. Oproti té naší je pevnější a přidávají se do ní různé druhy zeleniny, sýrů, bylinek apod. Konzumuje se za tepla i za studena a v Itálii je podávána jako předkrm.
Na hráškovou frittatu si připravíme 7 - 8 vajec, 250 g čerstvého nebo mraženého hrášku, 1 menší pórek, 2 - 3 brambory, 1 - 2 lžíce smetany, 2 lžíce oleje, sůl, mletý barevný pepř a čerstvou petrželku. Podle chuti můžeme frittatu doplnit i libovolným sýrem, v tomto případě jsme použili camembert. Ale nejlépe chutná samozřejmě parmazán či jiný italský sýr.
Pórek osmahneme na lžíci oleje a necháme zchladnout. Hrášek vsypeme do kastrolku, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut.
Za vejce, hrášek, brambory, smetanu, koření, bylinky a olej si započítáme cca 40 Kč, sýr (podle druhu) nás vyjde zhruba na 20 Kč v množství asi 50 g. Hrášková frittata nás bude stát přibližně 60 Kč.
Vyzkoušejte i další recepty na frittatu
Frittata s medvědím česnekem
(doba přípravy 30 min )
Rajčatová frittata
(doba přípravy 35 min )
Špagetová frittata se šunkou
(doba přípravy 45 min )
Frittata s bílým chřestem
(doba přípravy 45 min )
Cuketová frittata s parmazánem
(doba přípravy 1 hod )
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena