Vaření.czMagazínRecept na hráškovou frittatu krok za krokem

Recept na hráškovou frittatu krok za krokem

Recept na hráškovou frittatu krok za krokem

Dnes si připravíme omeletu na italský způsob. Oproti té naší je pevnější a přidávají se do ní různé druhy zeleniny, sýrů, bylinek apod. Konzumuje se za tepla i za studena a v Itálii je podávána jako předkrm.

5793×

Recept na hráškovou frittatu krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Na hráškovou frittatu si připravíme 7 - 8 vajec, 250 g čerstvého nebo mraženého hrášku, 1 menší pórek, 2 - 3 brambory, 1 - 2 lžíce smetany, 2 lžíce oleje, sůl, mletý barevný pepř a čerstvou petrželku. Podle chuti můžeme frittatu doplnit i libovolným sýrem, v tomto případě jsme použili camembert. Ale nejlépe chutná samozřejmě parmazán či jiný italský sýr. 

2) Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno, stejně tak čerstvou petrželku. 

Pórek osmahneme na lžíci oleje a necháme zchladnout. Hrášek vsypeme do kastrolku, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. 

3) Vejce rozklepneme do mísy a přidáme lžíci smetany. 

4) K vejcím přidáme nasekanou petrželku a osmažený pórek.

5) Nakonec do směsi na frittatu vmícháme hrášek a nakrájené brambory, osolíme a opepříme. 

6) Na pánvi rozehřejeme olej, opatrně vlijeme celou směs na frittatu a na mírném ohni necháme vejce zatuhnout (cca 20 minut). 

7) Na téměř hotovou frittatu poklademe nakrájený sýr a necháme povolit. Pokud máme pánev vhodnou do trouby, můžeme frittatu nechat krátce zapéct na funkci gril. 

 

8) Hráškovou frittatu nakrájíme na díly a podáváme s čerstvým pečivem nebo opečenými toasty nejčastěji jako předkrm. 

Hrášková frittata a finanční náročnost

Za vejce, hrášek, brambory, smetanu, koření, bylinky a olej si započítáme cca 40 Kč, sýr (podle druhu) nás vyjde zhruba na 20 Kč v množství asi 50 g. Hrášková frittata nás bude stát přibližně 60 Kč. 

Vyzkoušejte i další recepty na frittatu 

Frittata s medvědím česnekem
(doba přípravy 30 min )

Rajčatová frittata
(doba přípravy 35 min )

Špagetová frittata se šunkou
(doba přípravy 45 min )

Frittata s bílým chřestem
(doba přípravy 45 min )

Cuketová frittata s parmazánem
(doba přípravy 1 hod )

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena