Frittata s medvědím česnekem

Recept na frittatu s bramborem, rajčaty a medvědím česnekem, kterou můžeme podávat jako chuťovku, ale i jako večeři se zeleninovým salátem.


3.725x
30 min
1×

Postup přípravy

Oloupaný brambor nakrájíme na jemné hranolky, které na oleji osmažíme dozlatova. Jemně nakrájenou jarní cibulku a nasekaný česnek zpěníme na másle. Medvědí česnek nasekáme na hrubší kousky. Rajčata očistíme a nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme a opepříme. Na pánvi s kovovou rukojetí zahřejeme malé množství oleje, dno pokryjeme bramborami a vše zalijeme vejci se smetanou. Směs ochutíme čubricou a na velmi nízké teplotě pečeme tak, aby se vejce ode dna a po okraji pánve zpevnila a střed zůstal ještě tekutý. Pak na pánev rozložíme nakrájený medvědí česnek, zpěněnou cibulku s česnekem a plátky rajčat, která osolíme a opepříme. Pánev vložíme do trouby roztopené na 220 °C a pečeme, dokud frittata nevyběhne a zezlátne. To trvá přibližně 6 - 8 minut. Upečenou frittatu s medvědím česnekem ihned přesuneme na talíř a podáváme.


Máte rádi vydatné snídaně? Zkuste vajíčka podle těchto nejoblíbenějších receptů


Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu


Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?


Sezóna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Frittata s medvědím česnekem

Zpět na recept