Rajčatová frittata

Recept na přípravu vaječné omelety v italském stylu. Frittatu podáváme jako vydatnou snídani, lehkou večeři či chuťovku.


4.837x
35 min
2×

Ingredience

5 ksvejce
3 lžícemáslo
500 gcibule
40 gstrouhaný parmazán
1 hrstčerstvá bazalka
2 ksvelké rajče

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na proužky. Bazalku omyjeme a potrháme na kousky. Vejce v misce promícháme tak, aby se spojil bílek se žloutky, ale nešleháme.

Na oleji pozvolna orestujeme cibuli. Musí zůstat světlá. Jamile zmenší svůj objem přidáme k ní rajčata a dodusíme. Směs přendáme do mísy, odstraníme přebytečnou šťávu a necháme vychladit.

Vychladlou cibuli s rajčaty spojíme s vejci, parmazánem a čerstvou bazalkou. Podle potřeby opepříme a přisolíme.

Na vytřené pánvi rozpustíme máslo, na které vlijeme připravenou směs. Pečeme velmi pozvolna, dokud vajíčka neztuhnou. To trvá přibližně 15 minut. Frittatu neobracíme. Pečeme jen z jedné strany, spodek musí být vypečený a horní část jemně vláčná.

Hotovou omeletu naporcuje a podáváme teplou s křupavým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajčatová frittata

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Italská