Vaření.czReceptyBramborová frittata s tofu a pažitkou

Bramborová frittata s tofu a pažitkou

Recept na frittatu s bramborem, uzeným tofu, jarní cibulkou a pažitkou. Skvělý předkrm, ale i lehký hlavní chod.


4.113x
45 min

Ingredience

5 ksvejce
4 ksbrambory
2 lžícepřepuštěné máslo
2 lžícesmetana na vaření
1 hrstuzené tofu
2 ksjarní cibulka s natí

podle chuti

sůl
pažitka
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Nové brambory pořádně očistíme od nečistot a ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory scedíme, zchladíme a stáhneme ze slupky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Tofu nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme. Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme se smetanou, solí a pepřem, případně i pažitkou. Rozehřejeme nepřilnavou pánev a na másle nejprve osmahneme cibulku. Poté přidáme brambory s tofu a lehce opečeme. Poté brambory s tofu rovnoměrně rozprostřeme po pánvi, zalijeme ochucenými vejci a na mírném ohni necháme frittatu zatuhnout. Máme-li pánev vhodnou do trouby, můžeme frittatu před podáváním ještě dát na funkci gril, aby byl povrch zlatavější. Bramborovou frittatu s tofu a pažitkou nakrájíme na porce a podáváme jako předkrm či hlavní chod. Můžeme doplnit různými studenými omáčkami, zeleninovými saláty apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová frittata s tofu a pažitkou

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena