Bramborová frittata s tofu a pažitkou

Recept na frittatu s bramborem, uzeným tofu, jarní cibulkou a pažitkou. Skvělý předkrm, ale i lehký hlavní chod.


4.113x
45 min

Postup přípravy

Nové brambory pořádně očistíme od nečistot a ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory scedíme, zchladíme a stáhneme ze slupky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Tofu nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme. Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme se smetanou, solí a pepřem, případně i pažitkou.

Rozehřejeme nepřilnavou pánev a na másle nejprve osmahneme cibulku. Poté přidáme brambory s tofu a lehce opečeme. Poté brambory s tofu rovnoměrně rozprostřeme po pánvi, zalijeme ochucenými vejci a na mírném ohni necháme frittatu zatuhnout. Máme-li pánev vhodnou do trouby, můžeme frittatu před podáváním ještě dát na funkci gril, aby byl povrch zlatavější.

Bramborovou frittatu s tofu a pažitkou nakrájíme na porce a podáváme jako předkrm či hlavní chod. Můžeme doplnit různými studenými omáčkami, zeleninovými saláty apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová frittata s tofu a pažitkou

Zpět na recept