
Tvarohové noky s horkým borůvkovým přelivem voní a chutnají jako prázdniny u babičky. Jsou levné, rychlé a přitom chuťově dokonalé. Kouzlo spočívá v kombinaci jemných knedlíčků s perfektní borůvkovou omáčkou. Pokud milujete borůvky, tenhle recept je přesně pro vás.
Jídla s borůvkami jsou naprosto neodolatelná, na tom se většina jistě shodne. Nejhorší na nich ale je, že se borůvky celkem obtížně a zdlouhavě sbírají.
Když už ale máme tento krok za sebou, rozprostře se před námi celá škála samých báječných borůvkových receptů.
-> Česká klasika: Kynuté borůvkové knedlíky na páře
Začít můžeme třeba borůvkami s cukrem, jogurtovým borůvkovým koktejlem a studenou borůvkovou polévkou a pokračovat přes borůvkový koláč s drobenkou, borůvkové muffiny či kynuté borůvkové knedlíky.
Skončit můžeme u lívanečků, palačinek či noků, které se polévají nebezpečně lahodným borůvkovým žahourem.
Budeme potřebovat: 250 g tučný tvaroh, 125 g hrubou mouku, kůru z citronu, 250 g čerstvých borůvek, 150 g cukru, plátky mandlí a citronovou šťávu

Mouku dáme do misky, přidáme tvaroh a špetku citronové kůry.

Vypracujeme lepivější těsto a lžičkami tvarujeme noky.

Připravené noky vaříme zhruba 5 minut ve vroucí vodě, než vyplavou.

Borůvky umyjeme, dáme do hrnce a pozvolna vaříme.

Když borůvky pustí šťávu, tak přidáme třtinový cukr a citronovou šťávu a zhruba 5 minut vaříme

Hotové noky přelijeme borůvkovým přelivem a posypeme plátky mandlí

Recepty z borůvek, které se mohou hodit:
Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou
Vyzkoušejte nadýchanou borůvkovou bábovku s jogurtovou polevou. Dnes se ji naučíme krok za krokem.
Jak zpracovat borůvky, aby vydržely co nejdéle?
Taky máte svá místa, kde se to právě v těchto dnech tak krásně modrá borůvkami? Když ale tu parádní nadílku přinesete domů, vyvstává otázka, co s nimi, aby nepodlehly zkáze dřív, než je zpracujete.
Borůvkový speciál: Od sklizně až po pečení
Borůvková sezóna vrcholí! Pojďme si ještě do konce prázdnin maximálně užít tyto modravé plody, které mají široké využití v kuchyni, a to nejen při přípravě sladkých pokrmů.
Autor:redakce




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena