Hebká krupicová kaše

Báječná sladká večeře, která nás pokaždé vrátí do dětství. Bude chutnat nejen dětem.


5.02x
60 min

Postup přípravy

Trikem pro opravdu jemnou a hebkou krupicovou kaši bez hrudek je to, že na její přípravu nebudeme spěchat a dopřejeme krupiččce před samotným vařením pořádně nasáknout mlékem.

Dětskou krupičku (8 odměrných lžic) tedy promícháme s mlékem a se solí a necháme klidně i hodinku odpočívat v lednici. Pak znovu dobře promícháme a v menším kastrůlku pomalu přivedeme k varu. Za stálého míchání mírně vaříme 5 minut. Po zhoustnutí kaše kastrůlek odstavíme, vmícháme máslo a ihned rozdělíme na připravené misky nebo talíře.

Krupicovou kaši posypeme cukrem, kakaem a skořicí, přelijeme rozpuštěným máslem, případně jen položíme doprostřed kousek másla, děti se rády baví tím, jak se v kaši rozpouští.

Hebkou krupicovou kaši ihned podáváme. Dobrou chuť!
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hebká krupicová kaše

Zpět na recept