Studená borůvková polévka

Sladkou polévku z borůvek uvítají především děti a navíc, borůvky obsahují spoustu vitamínů.


4.011x
10 min

Postup přípravy

Jednu porci polévky připravíme asi z jednoho hrnku borůvek a 1,5 hrnku mléka.
Množství mléka a cukr můžeme změnit podle vlastní chuti.

Většinu borůvek mírně rozmačkáme v misce s cukrem, nejlépe vidličkou. Přidáme nerozmačkané borůvky, studené mléko a promícháme. Ozdobíme libovolným množstvím šlehačky. Místo šlehačky můžeme použít i zakysanou smetanu.

Borůvkovou polévku podáváme studenou, chutná v horkých letních dnech. Pokud ji osladíme jen mírně nebo umělým sladidlem, můžou ji ochutnat i diabetici. Borůvky totiž snižují hladinu cukru v krvi.

Vyzkoušejte recept na borůvkové knedlíky z tvarohového těsta

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Studená borůvková polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena