
Na pohled jsou možná nenápadné, ale uvnitř váš čeká šťavnatost a spousta chuti. Tvarohové řezy si nehrají na velký luxus, přesto mizí z plechu rychleji než cokoliv jiného. Upečete klasické Míša řezy, řezy s ovocem nebo vrstvenou tvarohovou buchtu!
Tvaroh má v české kuchyni výsadní postavení – a pokud jde o moučníky, málokterá surovina nabízí tolik možností zpracování. Tvarohové řezy jsou rychlé, syté, chutnají dětem i dospělým a dají se připravit v rozličných variantách: s ovocem, s drobenkou, s povidly i s mákem.
-> Dezerty ze zakysané smetany: Nejlepší recepty na pečené koláče i chlazené zákusky
Mezi oblíbené recepty patří třeba dvoubarevné tvarohové řezy, kynutý koláče s tvarohem a jablky, mřížkový tvarohový koláč nebo vrstvené sypané řezy se strouhaným těstem a máslovou drobenkou.
-> Jak se dělá tvarohová náplň? Záleží, kam ji chceme použít

Skládané tvarohové řezy tvoří dvě vrstvy kakaového těsta, které se prokládají hojným množstvím tvarohové náplně. Celý moučník působí na řezu efektně, přitom je to rychlá práce!

Tvarohové řezy Míša patří mezi oblíbené české dezerty. Inspirované jsou ještě populárnějším českým tvarohovým nanukem.

Tvarohové řezy se salkem uvítá každý, kdo miluje vláčné šťavnaté dezerty. Tvarohová náplň s karamelovým salkem je krémová a dokonale jemná. Moučník připravíme jednoduše a pokud nezmizí rovnou, pobyt v lednici mu jenom prospěje - chutě i textury krásně prolnou.

Hrníčkové tvarohové řezy naruby může upéct i nezkušený začátečník. Hravý a rychlý recept nevyžaduje vážení a nepřipravujeme ani klasické těsto. Výsledek je ovšem překvapivě efektní, vláčný a ideální na víkend, kdy chcete něco upéct „jen tak“.

Tvarohovými řezy s ovocnou polevou můžeme směle ohromovat. Spojení tvarohu a ovocné vrstvy je osvěžující a parádní pro oko.

Recepty, které by vám neměly ujít:




Mřížkový koláč s tvarohem a povidly

Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena