Polský Tvarožník

Tento recept pochází z rodinné polské kuchařky.


4.69x
120 min
1×

Ingredience

těsto

cukr
8 ksvejce
125 gmáslo
2 lžičkysolamyl
rozinky
1 balíčekcukr vanilkový
1.25 kgtvaroh měkký
kandované ovoce

na ozdobu

čokoládová poleva podle chuti

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 175 stupňů. Pro tento druh moučníku doporučuji horní i spodní ohřev. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků si vyšleháme sníh a dáme na stranu. Žloutky ušleháme s vanilkovým i cukrem krystal. Schválně nepíšu množství neboť tolik nesladíme tak dávám vždy cukru co nejméně ale pro lepší chuť doporučuji 2 sáčky vanilkového cukru a hrnek cukru krystal. Poté přidáme měkký tvaroh a změklé máslo. Vše společně vyšleháme. Dále přidáme rozinky a kandované ovoce. Nakonec opatrně vmícháme do těsta ušlehaný sníh a vylijeme na vysoký plech pokrytí pečícím papírem. Přibližně v půli pečení (45minut) nám tvarožník začne krásně "růžověť" v této fázi tvarožník překryjeme alobalem aby se nám horní vrstva nespálila. Pečeme další půl hodiny. Po upečení troubu okamžitě neotevíráme ale necháme trochu poootevřenou protože při rychlé změně teploty se tvarožník propadne. Polský Tvarožník po vychladnutí ještě můžeme ozdobit čokoládou podle chuti. Poznámka autorky: Bohužel u nás doma zmizí tak rychle že než stačím tvarožník vyndat vychladlý z trouby, už je ho tam jen malá část aby se neřeklo!
user-icon

autor Helenka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polský Tvarožník

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Polská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena