Prověřené recepty na vynikající řezy z tvarohu můžeme použít pro každou příležitost. Tvarohové řezy se připravují z piškotového těsta, s ovocem i bez nebo s čokoládou. Vždycky chutnají skvěle.
Pro domácí pečení je tvaroh skvělou surovinou. Dobře se s ním pracuje, báječně chutná, nezruinuje rodinný rozpočet a také zasytí.
Na konzistenci i chuti tvarohového dezertu se vždycky podepíše, jaký typ tvarohu použijeme - tedy, kolik obsahuje vody a jaký má podíl bílkovin.
-> Víkendové pečení: Tvarohové řezy jsou jemné, vláčné a pokaždé můžou být jiné
Někdy je výhodné oba typy tvarohu smíchat – tím získáme náplň, která je zároveň pevná i jemná.
-> Jak se dělá tvarohová náplň? Záleží, kam ji chceme použít
Tvaroh se výborně kombinuje s ovocem, čokoládou i ořechy a přizpůsobí se sladké i lehce kyselé chuti. Při pečení je stabilní, nesráží se a díky své neutrální chuti ochotně přijímá další aromatické suroviny, jako jsou citronová kůra, vanilka nebo rozinky v rumu.
-> Křehké těsto jako univerzální pomocník při pečení. Jak ho snadno připravit?
Hrníčkové tvarohové řezy naruby
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena