Vaječné recepty jsou rychlé a vděčné - pochutná si na nich celá rodina od snídaně až po večeři. Pojďme se společně podívat na základní přípravu vajec natvrdo, na hniličku a vejce pošírované, které jsou součástí mnoha dalších pokrmů.
Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Vajíčková pomazánka se sardinkou
(doba přípravy 20 min)
Vegetariánský vaječný salát
(doba přípravy 20 min )
Rychlá pomazánka z vajec a tuňáka
(doba přípravy 30 min )
Hrášková frittata
(doba přípravy 30 min )
Plněná vejce s kari
(doba přípravy 45 min )
Vajíčková pomazánka se sýrem a česnekem
(doba přípravy 35 min)
Vaječná omeleta plněná špenátem
(doba přípravy 45 min )
Vejce Benedikt s holandskou omáčkou
(doba přípravy 30 min)
Úvodní foto: Shutterstock.com
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena