Vaječná omeleta plněná špenátem

Jednoduchý, přitom chutný oběd uvítají i vegetariáni, pokud vynechají z receptu slaninu a omeletu připraví pouze z vajec.


4.821x
45 min
3×

Postup přípravy

Příprava špenátu: Špenát nerozmrazujeme, celý zmrzlý blok vložíme do hrnce, přidáme asi 2 lžíce vody a pod pokličkou, za mírného ohřívání, necháme rozpustit.

Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, počkáme až zesklovatí, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Jíšku zředíme rozpuštěným špenátem a mlékem, dobře promícháme. Přidáme prolisovaný česnek, lžíci strouhanky, sůl a za stálého míchání necháme krátce povařit. Nakonec do špenátu rozklepneme vejce a mícháme, dokud se vejce nesrazí.

Pozn: Špenát nám vydá na několik porcí, nebo zbytek špenátu můžeme zužitkovat k jinému pokrmu.

Příprava omelety: Na jednu omeletu použijeme 2 vejce a 4 - 5 plátků anglické slaniny. Vejce rozklepneme do hrnečku a rozšleháme se špetkou soli a pepře.

Na pánvi rozpustíme máslo a dno celé pánve pokryjeme plátky anglické slaniny. Slaninu přelijeme rozšlehaným vajíčkem a usmažíme omeletu z obou stran. Usmaženou omeletu potřeme špenátem a stočíme jako palačinku.

Vaječnou omeletu plněnou špenátem podáváme s uvařenými brambory a zdobíme čerstvou zeleninou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječná omeleta plněná špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká