Vyzkoušejte si připravit z vařených vajec jemnou pomazánku se sýrem a chutí česneku. Nadýchaná pomazánka výborně chutná na tmavém pečivu v kombinaci s rajčetem a pažitkou.
3 stroužky | česnek |
100 ml | smetana ke šlehání |
5 ks | vejce natvrdo |
3 lžíce | pomazánkové máslo |
100 g | sýr Lučina |
80 g | sýr Gouda |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Vejce uvařená natvrdo oloupeme, 1 ks odložíme stranou na ozdobu a zbývající vejce nastrouháme najemno. Pomazánkové máslo utřeme s česnekem, solí a pepřem dohladka, přidáme Lučinu a šlehačku a vše vyšleháme do pěny. Pak vmícháme nastrouhaná vejce a nastrouhaný sýr a pomazánku podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu asi 1 hodinu odležet. Vajíčkovou pomazánku se sýrem a česnekem mažeme na plátky tmavého pečiva, zdobíme plátkem vejce, kouskem rajčete, pažitkou a servírujeme jako chuťovku.
Silvestr může začít: Výběr nejlepších receptů na pomazánky
Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.
autor Jarka Petrová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.