Recept na jemnou vajíčkovou pomazánku s bílým jogurtem, cibulí a pažitkou.
10 ks | vejce |
50 g | máslo |
1 ks | cibule |
1 svazek | pažitka |
1 lžíce | plnotučná hořčice |
150 g | bílý jogurt |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
citronová šťáva |
Vejce uvaříme natvrdo. Vychlazené vejce oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky, cibuli a pažitku nakrájíme na jemno. Žloutky vyšleháme s máslem, hořčicí a bílým jogurtem. Pak už opatrně vmícháme nakrájené bílky, cibuli a pažitku. Pomazánku osolíme, dochutíme citronovou šťávou a necháme v lednici vychladit. Vajíčkovou pomazánku s jogurtem podáváme s pečivem. Zdroj: Mlékárna Valašské Meziříčí, Foto: iStock
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Recept na vejce natvrdo krok za krokem
Co bylo dříve - vejce nebo slepice? Správnou odpověď asi nezná nikdo. Avšak natvrdo víme, že nejdříve je vejce syrové a až správnou úpravou docílíme vejce natvrdo.
autor Tým Vaření.cz
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies | |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůPokud chcete používat náš obsah, kontaktujte Economia, a. s..