Vajíčková pomazánka s bílým jogurtem

Recept na jemnou vajíčkovou pomazánku s bílým jogurtem, cibulí a pažitkou.


3.97x
1×

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo. Vychlazené vejce oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky, cibuli a pažitku nakrájíme na jemno. Žloutky vyšleháme s máslem, hořčicí a bílým jogurtem. Pak už opatrně vmícháme nakrájené bílky, cibuli a pažitku. Pomazánku osolíme, dochutíme citronovou šťávou a necháme v lednici vychladit. Vajíčkovou pomazánku s jogurtem podáváme s pečivem. Zdroj: Mlékárna Valašské Meziříčí, Foto: iStock


Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu


Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.


Jak


Recept na vejce natvrdo krok za krokem


Co bylo dříve - vejce nebo slepice? Správnou odpověď asi nezná nikdo. Avšak natvrdo víme, že nejdříve je vejce syrové a až správnou úpravou docílíme vejce natvrdo.


Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vajíčková pomazánka s bílým jogurtem

Zpět na recept