Pikantní pomazánka z vajec uvařených natvrdo, s tuňákem ve vlastní šťávě a chilli kořením. Podáváme na bílem pečivu, zdobíme olivami a paprikou.
5 ks | vejce |
150 ml | majonéza |
1 konzerva | tuňák ve vlastní šťávě |
2 lžíce | zakysaná smetana |
2 lžičky | sardelová pasta |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý bílý pepř | |
chilli koření | |
na ozdobu | |
zelené olivy | |
paprika červená | |
podle potřeby | |
bílé pečivo |
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Konzervu s tuňákem ve vlastní šťávě necháme okapat. V míse, ponorným mixerem, spojíme maso tuňáka s celými vařenými vejci, majonézou, zakysanou smetanou, sardelovou pastou a chilli kořením v hladký krém. Podle chuti osolíme a opepříme. Rychlou pikantní pomazánku mažeme na bílé pečivo, zdobíme nakrájenými olivami, kouskem papriky a bylinkami. Podáváme k vínu nebo pivu jako chuťovku pro neočekávanou návštěvu.
Na topinky i do sendviče: Podzimní dýňová pomazánka krok za krokem
Tato vynikající pomazánka se skvěle se hodí na topinky, na jednohubky, do sendviče nebo do těstovin. V našem receptu uvidíte, jak si ji připravit krok za krokem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena