5 ks | vejce | |
150 ml | majonéza | |
1 konzerva | tuňák ve vlastní šťávě | |
2 lžíce | zakysaná smetana | |
2 lžičky | sardelová pasta | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý bílý pepř | ||
chilli koření | ||
na ozdobu | ||
zelené olivy | ||
paprika červená | ||
podle potřeby | ||
bílé pečivo |
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Konzervu s tuňákem ve vlastní šťávě necháme okapat. V míse, ponorným mixerem, spojíme maso tuňáka s celými vařenými vejci, majonézou, zakysanou smetanou, sardelovou pastou a chilli kořením v hladký krém. Podle chuti osolíme a opepříme. Rychlou pikantní pomazánku mažeme na bílé pečivo, zdobíme nakrájenými olivami, kouskem papriky a bylinkami. Podáváme k vínu nebo pivu jako chuťovku pro neočekávanou návštěvu.
Na topinky i do sendviče: Podzimní dýňová pomazánka krok za krokem
Tato vynikající pomazánka se skvěle se hodí na topinky, na jednohubky, do sendviče nebo do těstovin. V našem receptu uvidíte, jak si ji připravit krok za krokem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena