Vaření.czReceptyRychlá pomazánka z vajec a tuňáka

Rychlá pomazánka z vajec a tuňáka

Pikantní pomazánka z vajec uvařených natvrdo, s tuňákem ve vlastní šťávě a chilli kořením. Podáváme na bílem pečivu, zdobíme olivami a paprikou.


4.732x
30 min
2×

Ingredience

5 ksvejce
150 mlmajonéza
1 konzervatuňák ve vlastní šťávě
2 lžícezakysaná smetana
2 lžičkysardelová pasta

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
chilli koření

na ozdobu

zelené olivy
červená paprika

podle potřeby

bílé pečivo

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Konzervu s tuňákem ve vlastní šťávě necháme okapat. V míse, ponorným mixerem, spojíme maso tuňáka s celými vařenými vejci, majonézou, zakysanou smetanou, sardelovou pastou a chilli kořením v hladký krém. Podle chuti osolíme a opepříme. Rychlou pikantní pomazánku mažeme na bílé pečivo, zdobíme nakrájenými olivami, kouskem papriky a bylinkami. Podáváme k vínu nebo pivu jako chuťovku pro neočekávanou návštěvu.

Jak uvařit vejce natvrdo, aby bylo dokonalé?

Na topinky i do sendviče: Podzimní dýňová pomazánka krok za krokem

Tato vynikající pomazánka se skvěle se hodí na topinky, na jednohubky, do sendviče nebo do těstovin. V našem receptu uvidíte, jak si ji připravit krok za krokem.

Na

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlá pomazánka z vajec a tuňáka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena