
Svačinu pro děti do školy je ráno potřeba "spíchnout" hlavně rychle. Je proto dobré spolehnout se na pár osvědčených triků. Sendvič by měl vydržet v top kondici až do velké přestávky. V jakém pořadí vrstvit suroviny, které pečivo se hodí a jak vyrobit bleskovou náplň?
Pokud používáme pomazánku, je lepší připravit ji hutnější a nechat okraje pečiva suché. Důežité je chleba dobře zabalit a uložit do krabičky, aby neutrpěl během cesty do školy žádný "úraz".
-> Zkuste to hravě: Tipy na moderní a zdravé svačinky
Žitno-pšeničný krajíc drží tvar i s tvarohovou pomazánkou.
Kváskový chleba je sázka na jistotu. Dokonalý "nosič"
Toastový chléb je měkký a dobře se porcuje, to se hodí hlavně pro menší děti.
Pita chléb funguje jako kapsa, do které se dobře schovává náplň včetně zeleniny.
Žemle, bulky, housky a rohlíky v Česku milujeme. Hodí se k obkládání sýry, uzeninou, zeleninou i k namazání pomazánkami či paštikami. Hodí se i k obložení na sladko.
Plněné tortilly nebo wrapy unesou jakoukoli náplň a vždycky budou chutnat. Použít do nich můžeme třeba i zbylé maso od večeře. Snadno a elegantně do nich propašujeme i zeleninu.
-> Svačiny, které děti nepřinesou zpátky domů: Připravte jim domácí buchtu, sušenky či tyčinky

-> Sando sendvič po česku: Jak si připravit japonskou delikatesu se šunkou nebo jahodami?
Když uvaříme vajíčka na tvrdo, můžeme je použít další dva dny. Stejně tak můžeme večer nachystat krabičku se zeleninou či ovocem a ráno k ní přidat sendvič.
Pomazánky a paštiky je lepší připravit o den dřív, ráno už jenom mažeme.
Recepty, které se mohou hodit:
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena