Recept na výbornou domácí paštiku z kuřecích jater. Mistrovské dílo, které je jednoduché a raz dva hotové.
Hodnocení
4.5
/ 5 (101x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Máslo200 g
Majoránka1/2 lžičky
Tymián1 špetka
Rozmarýn1 špetka
Šalotka1 ks
Portské víno4 lžíce
Mletý černý pepř1 špetka
Kuřecí játra500 g
Podle chuti
Sůl
Podle potřeby
Střívko
Postup přípravy
Česnek oloupeme a utřeme a šalotku nasekáme na jemno.
Kuřecí játra omyjeme a zbavíme blan, poté játra vložíme na rozehřátou pánev s hrudkou másla, kde jsme předtím nechali zesklovatět nasekanou šalotku.
Játra osolíme, přidáme třený česnek, okořeníme a přelijeme červeným portským vínem (lze použít i rum). Promícháme, osmahneme játra ze všech stran a necháme odpařit alkohol. Stačí malá chvíle. Játra musí být uvnitř krásně růžová, ale ne syrová.
Nyní játra odstavíme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Po vychladnutí vložíme játra s máslem do robota a rozmixujeme na jemnou pastu. Pokud je potřeba, dochutíme a znovu projedeme robotem.
Paštiku můžeme plnit do střívka za pomoci mlýnku a nástavce, nebo dávat do skleniček či keramických misek.
Domácí játrovou paštiku podáváme s čerstvým pečivem.
Játrová paštika se skvěle snoubí s brusinkovým či mandarinkovým kompotem, praženými mandlovými plátky nebo nakládaným zeleným pepřem.
Neskutečná dobrota. Díky za recept. Ukládám k rodinným receptům.
Libchen
Komentář k receptu Výborná domácí játrová paštika
Dobrý den pane Richarde,
Vaľi pašiku jsem vyskoušela a je opravdu vynikajíci :-)
neváhala jsem koupit kvalitné Portské a oplatilo se!
děkuji za recept :-)))
Zajímavé komentáře
Komentář k receptu Výborná domácí játrová paštika
Komentář k receptu Výborná domácí játrová paštika
Komentář k receptu Výborná domácí játrová paštika