Dobrá domácí játrová paštika

Domácí játrová paštika, kterou děláme na zabijačce, je výborná na čerstvý chleba a je bez konzervantů a éček.


4.04x
160 min

Postup přípravy

Lalok, bůček s kůží nakrájíme na menší kostky, dáme vařit bez soli do hrnce. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu a vaříme 1,5 hodiny pod pokličkou. 

Velké cibule oloupeme, nakrájíme a na sádle osmažíme do růžova, poté odstavíme. Játra nakrájíme na plátky, spaříme vřelou vodou a necháme okapat. Koření a sůl dáme do nádobky a zalijeme 2 šálky vývaru z vařeného masa. Dobře promícháme.

Uvařené maso necháme vychladnout, vše pomeleme na masovém mlýnku - maso, játra, cibulku. Do směsi nalijeme koření s vývarem a promícháme. Pokud je směs tuhá, přidáme vývar.

Domácí játrovou paštiku dáváme do sklenic 2 cm pod okraj. Zavařujeme na 95 °C 2hodiny v zavařovacím hrnci.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dobrá domácí játrová paštika

Zpět na recept