Chlazená paštika z vepřových jater

Recept na rychlou a jednoduchou paštiku z vepřových jater.


5.03x
45 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1.5 lžičkysůl
2 kscibule
1 lžícekoňak
1 lžičkamletý pepř
1 lžícesmetana ke šlehání
500 gvepřová játra
100 gvepřové sádlo
1 lžičkaprovensálské bylinky

Postup přípravy

V kastrolku rozehřejeme 100 g sádla. Velké cibule oloupeme, na jemno nakrájíme a na středním plameni za stálého míchání pomalu osmažíme dozlatova. Játra vykrájíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli vyjmeme z výpeku, vložíme játra a opékáme je 4 - 5 minut, aby uvnitř zůstala růžová. Vychladlá játra s cibulkou i výpekem umeleme na masovém strojku, případně rozmixujeme.

Do jemně rozemleté nebo rozmixované játrové směsi přidáme sůl, pepř, koňak, smetanu, prolisovaný česnek a ochutíme bylinkami. Vše dobře promícháme.

Paštiku z vepřových jater přendáme do formy a necháme zcela vychladnout. Pokud budeme chtít paštiku vyklopit, nejdříve formu vyložíme mikrotenovou fólií. Formu necháme přibližně 12 hodin překrytou alobalem v chladu dobře ztuhnout.

Chlazenou paštiku z vepřových jater podáváme nejlépe s rozpečeným pečivem a zeleninou.
user-icon

autor Hordubal


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlazená paštika z vepřových jater

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena