V kastrolku rozehřejeme 100 g sádla. Velké cibule oloupeme, na jemno nakrájíme a na středním plameni za stálého míchání pomalu osmažíme dozlatova. Játra vykrájíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli vyjmeme z výpeku, vložíme játra a opékáme je 4 - 5 minut, aby uvnitř zůstala růžová. Vychladlá játra s cibulkou i výpekem umeleme na masovém strojku, případně rozmixujeme.
Do jemně rozemleté nebo rozmixované játrové směsi přidáme sůl, pepř, koňak, smetanu, prolisovaný česnek a ochutíme bylinkami. Vše dobře promícháme.
Paštiku z vepřových jater přendáme do formy a necháme zcela vychladnout. Pokud budeme chtít paštiku vyklopit, nejdříve formu vyložíme mikrotenovou fólií. Formu necháme přibližně 12 hodin překrytou alobalem v chladu dobře ztuhnout.
Chlazenou paštiku z vepřových jater podáváme nejlépe s rozpečeným pečivem a zeleninou.