Kuřecí paštika s brusinkami

Recept na velkou dobrotu - lahodnou kuřecí paštiku, která se bude hodit třeba pro nečekanou návštěvu.


0.00x
45 min

Ingredience

4 lžícebrandy
2 ksšalotka
2 lžíceolivový olej
5 lžicsmetana ke šlehání
50 gprorostlá slanina
700 gkuřecí játra
150 gsušené brusinky naložené v brandy
1 lžičkakoření na paštiku
1 lžičkarůžový drcený pepř

podle chuti

sůl
čerstvý tymián

Postup přípravy

Játra očistíme, omyjeme a necháme v sítu okapat. Ve větší pánvi necháme zesklovatět očištěnou a nadrobno pokrájenou šalotku, přidáme játra a za stálého míchání je orestujeme. Pak směs stáhneme z ohně a necháme vychladnout.

Pak většinu jater rozmixujeme, smícháme s brandy a smetanou, kořením a nasekanými čerstvými bylinkami. Paštiku dochutíme solí, okapanými pokrájenými brusinkami a kostičkami prorostlé slaniny. Na závěr do směsi přidáme zbytek pokrájených kuřecích jater.

Kuřecí paštiku s brusinkami naplníme do malých skleniček a dáme do chladničky ztuhnout.

Kuřecí paštika s brusinkami nejlépe chutná s čerstvým chlebem či jiným pečivem. Bude se hodit i pro slavnostní příležitosti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí paštika s brusinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.