Vaření.czReceptyDomácí zabijačková paštika

Domácí zabijačková paštika

Domácí paštika z vepřových jater, laloku a bůčku.


3.02x
120 min

Postup přípravy

Lalok a bůček nakrájíme na menší kostky, dáme vařit bez soli do hrnce. Když se obsah v hrnci přivede do varu, stáhneme teplotu a vaříme 1,5 hodiny přikryté. Větší cibule oloupeme a nakrájíme. Cibulku na sádle osmažíme do růžova a odstavíme. Játra nakrájíme na plátky a spaříme vřelou vodou, necháme je okapat. Koření a sůl dáme do nádobky a zalijeme 2 šálky vývaru z masa. Dobře promícháme. Uvařené maso necháme vychladnout. Na masovém mlýnku lalok, bůček, játra a osmaženou cibulku nameleme, zalijeme promíchaným kořením a dobře promícháme. Domácí zabijačkovou paštiku dáváme do sklenic asi 2 cm od vrchu. Do paštikové směsi dáme i vývar a tuk, aby směs nebyla tuhá. Domácí paštiku zavařujeme 2 hodiny na 95 °C v zavařovacím hrnci.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí zabijačková paštika

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena