Lalok a bůček nakrájíme na menší kostky, dáme vařit bez soli do hrnce. Když se obsah v hrnci přivede do varu, stáhneme teplotu a vaříme 1,5 hodiny přikryté.
Větší cibule oloupeme a nakrájíme. Cibulku na sádle osmažíme do růžova a odstavíme.
Játra nakrájíme na plátky a spaříme vřelou vodou, necháme je okapat.
Koření a sůl dáme do nádobky a zalijeme 2 šálky vývaru z masa. Dobře promícháme.
Uvařené maso necháme vychladnout. Na masovém mlýnku lalok, bůček, játra a osmaženou cibulku nameleme, zalijeme promíchaným kořením a dobře promícháme.
Domácí zabijačkovou paštiku dáváme do sklenic asi 2 cm od vrchu. Do paštikové směsi dáme i vývar a tuk, aby směs nebyla tuhá.
Domácí paštiku zavařujeme 2 hodiny na 95 °C v zavařovacím hrnci.