Domácí zabijačková paštika

Domácí paštika z vepřových jater, laloku a bůčku.


3.02x
120 min

Postup přípravy

Lalok a bůček nakrájíme na menší kostky, dáme vařit bez soli do hrnce. Když se obsah v hrnci přivede do varu, stáhneme teplotu a vaříme 1,5 hodiny přikryté.

Větší cibule oloupeme a nakrájíme. Cibulku na sádle osmažíme do růžova a odstavíme.

Játra nakrájíme na plátky a spaříme vřelou vodou, necháme je okapat.

Koření a sůl dáme do nádobky a zalijeme 2 šálky vývaru z masa. Dobře promícháme.

Uvařené maso necháme vychladnout. Na masovém mlýnku lalok, bůček, játra a osmaženou cibulku nameleme, zalijeme promíchaným kořením a dobře promícháme.

Domácí zabijačkovou paštiku dáváme do sklenic asi 2 cm od vrchu. Do paštikové směsi dáme i vývar a tuk, aby směs nebyla tuhá.

Domácí paštiku zavařujeme 2 hodiny na 95 °C v zavařovacím hrnci.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí zabijačková paštika

Zpět na recept