Domácí kuřecí paštika

Recept na kuřecí paštiku, která skvěle chutná na krajíci čerstvého chleba, ale i na opečených toastech.


4.08x
60 min

Postup přípravy

Kuřecí játra omyjeme a očistíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, stejně tak česnek.

V pánvi na troše másla osmahneme nakrájenou šalotku, v závěru přidáme i česnek. Ke zlatavé cibulce přidáme játra a smažíme, až jsou měkká. Směs necháme vychladnout. K játrům přidáme máslo, trochu smetany a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujeme do hladké konzistence. Kuřecí paštiku podle chuti osolíme, opepříme a přidáme tymián.

Domácí kuřecí paštiku přendáme do skleniček, na vrch nalijeme vrstvu másla a zavíčkujeme.

Kuřecí paštiku podáváme podle chuti s čerstvým pečivem, toasty apod. Paštiku uchováváme v chladu.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí kuřecí paštika

Zpět na recept